Павић и три национална РТВ канала: Све је ствар размишљања

Предсједник Демократског народног савеза Марко Павић изјавио је да нема ништа против да у БиХ постоје три национална РТВ канала, али да, у случају увођења трећег канала, треба размислити како то реализовати. "Очигледно је да БХРТ не задовољава потребе нашег ентитета и срећа је што имамо свој канал којим задовољавамо потребе за јавним сервисом, али […]

недеља, 27 јануара, 2013 / 12:03

Предсједник Демократског народног савеза Марко Павић изјавио је да нема ништа против да у БиХ постоје три национална РТВ канала, али да, у случају увођења трећег канала, треба размислити како то реализовати.

"Очигледно је да БХРТ не задовољава потребе нашег ентитета и срећа је што имамо свој канал којим задовољавамо потребе за јавним сервисом, али је проблем што велики дио новца издвајамо за ниво БиХ и отварањем хрватског канала средства намијењена Радио-телевизије Републике Српске би могла бити умањена, а то није реално", рекао је Павић Срни.

Он је додао да је одлука Савјета министара БиХ да предложи парламенту на усвајање законско рјешење којим би се успоставио посебан телевизијски програм на хрватском језику посљедица договора коалиције странака у власти на нивоу БиХ.

"Не знам шта садржи тај договор и нисам прочитао закон, тако да више о томе не могу рећи", додао је Павић.

Савјет министара БиХ је приједлог измјена закона о јавном РТВ систему у БиХ донио на основу захтјева Дома народа Парламентарне скупштине БиХ из 2008. године.

Дом народа је на иницијативу ХДЗ-а БиХ и ХДЗ-а 1990 тада закључио да хрватски народ није равноправно заступљен у програмима постојећих јавних емитера те је констатовао да је потребно успоставити посебни телевизијски канал који би емитовао програм на хрватском језику.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *