Павић и апликација за ЕУ: Могу и ја писати Обами, али неће он читати

Предсједник Демократског народног савеза /ДНС/ Марко Павић изјавио је данас да је питање апликације БиХ за чланство у Европској унији исхитрено и исполитизовано. "Ја сад могу послати /предсједнику САД Бараку/ Обами писмо с молбом да пошаље 100 милиона Приједору да бисмо се ми развијали. То писмо нити ће ко прочитати нити ће ко одговорити на […]

среда, 10 фебруара, 2016 / 13:36

Предсједник Демократског народног савеза /ДНС/ Марко Павић изјавио је данас да је питање апликације БиХ за чланство у Европској унији исхитрено и исполитизовано.

"Ја сад могу послати /предсједнику САД Бараку/ Обами писмо с молбом да пошаље 100 милиона Приједору да бисмо се ми развијали. То писмо нити ће ко прочитати нити ће ко одговорити на њега јер је нереално. Отприлике слично је с нашом апликацијом", рекао је Павић новинарима у Приједору.

Он је навео да се "апликација шаље да се каже да је послана", али да за то нису зрели услови.

"Мислим да нема никог ко се не би обрадовао да већ једном предамо апликацију, али ово је мало исхитрено. То што неки политичари кажу ‘дајте да и ми мало вршимо притисак на Европу, да имају папир пред собом, па да морају донијети одлуку’, ако је то – онда и може имати оправдање, али више је политикантско питање", оцијенио је Павић.

Павић је рекао да су резултати пописа становништва и координација питања која нису ријешена. "Не треба себи присвајати неке ствари као политички успјех, а приказивати неуспјех других. Уствари, успјети можемо само ако смо заједно, ако имамо константну и дугорочну политику и ако знамо шта хоћемо", поручио је Павић.

Он је додао да се показало да је примјена резултата пописа из 1991. године нереална јер не одражава стварну слику.

"Мора се наћи излаз и наћи било какав договор и објавити резултати, јер озбиљно водити економију, а не знати колико становника имамо, је страшно неодговорно", упозорио је Павић.