20:15 Милан Тегелтија: Да ли могу физички боравити у Ефбиху?13:00 Државни тероризам: Предсједник Ирана оптужио Израел за убиство нукеарног научника у Техерану12:50 Преко тристо доживотних робијаша у Турској због неуспјешног покушаја пуча против Ердогана11:47 Премијера серије Кости у Српској од почетка 2021. на БН ТВ11:42 Отресање ногом: Одлазећа Влада ЦГ даје 80.000 еура против "Асимилације Црногораца у Србији"08:25 Ко каже да је Сјеверна Кореја изолована: Пјонгјанг закључан због короне08:21 Јупитер и Сатурн 21.12.2020. никад ближе још од времена Стефана Првовјенчаног23:45 Шаровић: Ако републичка власт посегне за измјенама закона о локалној самоуправи - осјетиће реакцију народа22:57 У Бањој Луци ни прага: Тенк са Кошара у меморијалном центру у Крушевцу20:08 Нацрт, не цртеж: Слободни умјетници улазе у закон као самостални + стручњаци у култури

Павић: ДНС расте, а остаће јединствен

ПРИЈЕДОР – Предсједник Демократског народног савеза Марко Павић сматра да број неважећих листића у изборима за српског члана предсједништва није утицао на сам изборни процес, те да је стварни број неважећих гасова толерантан. Павић се позвао на изјаве ЦИК по којима је највећи број неважећих листића био непопуњен, и да је са грешкама било тек […]

четвртак, 21 октобра, 2010 / 19:06

ПРИЈЕДОР – Предсједник Демократског народног савеза Марко Павић сматра да број неважећих листића у изборима за српског члана предсједништва није утицао на сам изборни процес, те да је стварни број неважећих гасова толерантан.

Павић се позвао на изјаве ЦИК по којима је највећи број неважећих листића био непопуњен, и да је са грешкама било тек три одсто листића.

-То је проценат неважећих листића који је и у другим државама толерантан. И нама се резултати не слажу са неким нашим подацима, али ми се нећемо жалити- поручио је Павић.

Предсједник ДНС је био оштрији критикујући жалбе које долазе из редова опозиције, наводећи да им је, вјероватно, "неко обећао изборну побједу, али да им сада недостаје гласова".

"Треба им однекуд намирити оно што недостаје и пребројати гласове још који пут", рекао је Павић на конференцији за новинаре у Приједору.

Павић је протекле опште изборе оцијенио изузетно успјешним за ДНС, износећи податке да је ова странка имала највећи раст међу свим странакама. У ДНС имају рачуницу да је њихово бирачко тијело увећано за око 70 одсто, а број посланика за Народну скупштину Републике Српске 50 одсто.

-ДНС ће имати веће учешће у власти на нивоу РС и наш је договор да не говоримо само о функцијама, него и о људима, да видимо која странка има које кадрове за поједина мјеста и да кадровима ријешимо већ на старту неке проблеме-рекао је Павић.

Он је рекао да су неоправдане спекулације да ДНС неће имати шест него четири посланика са инсинуацијама да ће два посланика из регије Бирач и Подроманијске регије слиједити даље политичко ангажовање недавно искљученог члана односно доскорашњег потпредсједника ДНС, Јована Митровића.

"ДНС ће остати у свом пуном капацитету, стабилан и јак, те увијек спреман да поднесе терет одлука које је донио", истакао је Павић.

Новоизабрани посланици ДНС у Народној скупштини РС из Подроманијске и регије Бирач, Споменка Стевановић и НеђоТрнинић, потврдили су да ће ДНС имати шест посланика, ријечима да су у питању људи који су градили ДНС, који су чврсто опредијељени за странку, а не за политику појединаца.

ДНС у досадашњем сазиву Народне скупштине РС има четири мандата, а у Парламентарној скупштини БиХ један.Коментариши