Пасуљијада у Трапистима: Почело је крчкање

У Золошком врту у Трапистима поред Бање Луке данас је почело такмичење у припреми пасуља у котлићу "Пасуљијада", на којој се такмичи 39 екипа, рекао је Срни директор Зоолошког врта Зоран Сувајац, који је идејни творац и организатор догађаја. Сувајац је рекао да је ово друга по реду "Пасуљијада", чији је циљ да се након […]

недеља, 25 марта, 2012 / 09:56

У Золошком врту у Трапистима поред Бање Луке данас је почело такмичење у припреми пасуља у котлићу "Пасуљијада", на којој се такмичи 39 екипа, рекао је Срни директор Зоолошког врта Зоран Сувајац, који је идејни творац и организатор догађаја.

Сувајац је рекао да је ово друга по реду "Пасуљијада", чији је циљ да се након зимских дана што више људи у природи окупи и да проведу пријатан дан уз ватру и котлић. Посјетиоци ће моћи да уживају и у богатом културно-умјетничком програму.

Он је додао да су обезбијеђена мјеста за кување, столови, клупе и дрва, док су такмичари донијели све потребно за кување. Неке екипе куваће двије врсте пасуља, посни и мрсни пасуљ.

Улаз на "Пасуљијаду" за екипе, такмичаре и посјетиоце кошта двије КМ.

Једини зоолошки врт на подручју Републике Српске који се налази у бањалучком насељу Траписти заузима површину од 43.500 метара квадратних. У рекреативно-забавном парку налази се око 50 врста животиња, а званично је отворен од 2006. године.0 КОМЕНТАРА

 1. Добар дан за добар пасуљ и свакако Нектар пиво. Пун погодак организатора.

  Недостатке би ваљало отклонити у смислу да се поплочају стазе ради мање прашине, ваљало би се потрудити за више мјеста за сједење која су очигледно недостајала. Затим учесници би требало да се разликују од посјетилаца са својим мајицама како су имале неке екипе, али не и све.

  Не би било лоше да су инсталиране кућице са могућношћу куповине јела од пасуља, гравче на тавче и низ других маркетиншких трикова!

  Могли би се продавати и сувенири као капе са знаком ПАСУИЈАДА, затим довести дајак чамце да људи из других градова у посјети могу да се провозају Врбасом.

  Град и администрација и туристичка организација би имале далеко већи прилив новца да се овој манифестацији посвети озбиљнија пажња.
  ПАСУЉИЈАДА би могла да буде ОКТОБАРФЕСТ града на Врбасу.

  Ех, кад би умјетнике питали понекад безидејни политичари који увијек имају касу са новцем код себе?

 2. solium, 25.0

  Оде ти далеко!

  Али ајде да додам:

  на крају да се организује и такмичење, у „последицама конзумирања“ чувеног јела, а победнику да се уручи „кестенов лист“, да га уручи лично велики туристички маг Остоја Барашин.

 3. У Европи све што доноси новац има и озбиљну посвећеност! У Памплони трка бикова је скопчана са парадајзом, у Њемачкој је поменути Октобарфест, у Мађарској постоје сличне манифестације, па широм контеинента и то јесте туристичка атракција.

  Могао би се и неки програм догађати, у виду такмичења пјесника који су писали о пасуљу, музике у живо и сл. Могућности су неслућене…

  Затим ту би се осим пива могла на менију наћи и домаћа вина којих ми имамо у околини Бања Луке итд… итд…

Оставите одговор