03:13 Течни Антартик: Отопли ли планета три степена, ниво мора расте годишње пет центиметара глобално21:10 Брегзитовање у Ламаншу: Француска британском острву пријети искључењем струје, Британци шаљу морнарицу19:20 Макрон јавно одао почаст Наполеону, кад очекујемо да ће Нијемци Хитлеру?18:35 Ефбих остаје без гаса: Није због Лаврова већ Енергоинвеста11:47 Ненад Вуковић: Билдање Додикових политичких мишића, нема разговора са онима који говоре еРеС10:41 Петровић сазвао директоре јавних предузећа: Пораст броја запослених, нагомилани дугови, лоша контрола10:34 Вучић: Мијењали би само границе Србије - што не подијелите Авганистан, Сирију, Ирак?10:31 Израчунали смо дигитроном: Прије 153 године рођен Мика Алас10:22 Нема ту ништа сензационално: Ловци из Змијања љути на возача који је јурио медвједа колима10:09 Голићка и Ћосић о утопљавању Дејтонке и проглашењу парка природе Требевић

Пашињан: Јерменски народ је изабрао, а не интереси Запада

Јерменска "баршунаста револуција" не треба да се пореди са сличним скуповима у Грузији и Украјини јер иза протеста у Јерменији не стоје геополитички интереси земаља Запада, рекао је премијер Никол Пашињан на првој конференцији за новинаре од када је постао шеф Владе.

четвртак, 10 маја, 2018 / 08:13

"Револуција у Јерменији нема ништа заједничко нити са догађајима у Грузији нити у Украјини", рекао је Пашињан. Да су његове ријечи тачне, указује да се и његов први састанак са Владимиром Путином очекује 14.05. свега мјесец дана откако је позвао на протесте, и свега пар дана откако је постао премијер.

Он је истакао да се у Јерменији догодила баршунаста револуција љубави и помирења. "Овдје није било нити постоји било какав геополитички контекст или завјера", рекао је он.

Јерменска опозиција позвала је 13. априла на масовне протесте у земљи. Протесте је предводио тада посланик Пашињан, а разлог је било противљење избору бившег предсједника Сержа Саргсјана за премијера, подсјећа ТАСС.

Саргсјан је 23. априла поднио оставку, а 8. маја парламент је изабрао Пашињана за новог премијера.

Пашињан је данас посјетио спорни регион Нагорно-Карабах.