Партизану и званично Куп Србије

Такмичарска комисија Фудбалског савеза Србије регистровала је финалну утакмицу Купа Србије Војводина – Партизан победом црно-белих са 3:0. Чланови Такмичарске комисије су одлуку донели на основу комплетне алализе и допунских извештаја од стране службених лица, као и у складу са чланом 49. Правилника о фудбалским такмичењима и чланом 28. Пропозиција такмичења за Фудбалски куп Србије […]

понедељак, 16 маја, 2011 / 17:54

Такмичарска комисија Фудбалског савеза Србије регистровала је финалну утакмицу Купа Србије Војводина – Партизан победом црно-белих са 3:0.

Чланови Такмичарске комисије су одлуку донели на основу комплетне алализе и допунских извештаја од стране службених лица, као и у складу са чланом 49. Правилника о фудбалским такмичењима и чланом 28. Пропозиција такмичења за Фудбалски куп Србије за сезону 2010/2011.

Такође, донета је одлука и о одбијању жалбе Војводине, за коју је закључено да је неоснована.

Све стране имају право жалбе Комисији за жалбе ФС Србије у року од три дана, од дана пријема првостепене одлуке.

На седници Такмичарске комисије одлучено је да се комплетна документација проследи Дисциплинској комисији ФС Србије, која је и иначе захтевала допунске извештаје од службених лица, као и од ФК Војводине, играча, чланова Стручног штаба и званичника овог клуба.

“Такмичарска комисија ФС Србије је на основу достављених извештаја службених лица са утакмице финала Купа Србије, а у складу са чланом 105. Дисциплинског правилника ФС Србије поднела пријаву Дисциплинској комисији против учесника ове утакмице за учињене пропусте, који се односе на кашњење почетка утакмице, неспортско понашање играча оба клуба, инцидентног понашања навијача оба клуба (уношења у стадион односно коришћење пиротехничких средстава, чиме је између осталог узрокована повреда помоћног судије Саше Живковића крајем првог дела утакмице). Поред тога, током утакмице од стране навијача оба клуба узвикиване су пароле и певане песме екстремистричког садржаја које су вређале људско достојанство по основу етничке припадности”, каже се у саопштењу.