Паровић: Кад су Додик и Вучић у шкрипцу, добра им је и Соња Бисерко да билдују Српство

Кад год је Вучић у проблему, он "брани" Косово и Републику Српску, од невидљивих непријатеља. Сад је брани од Соње Бисерко.

четвртак, 17 децембра, 2020 / 23:00

Тезу из увода изнио је Мирослав Паровић, предсједник маргиналне странке Народни слободарски покрет, али без обзира на политичку снагу, прилично прецизан аналитичар политичких збивања.

Гостујући на јутјуб каналу Хелмкаст, он је говорио о томе да је Србија предала енергетски сектор на Космету у руке Албанаца, који су дали занимљив назив свом националном програму, "двије земље један систем".

Енергетски ситем на Косову је постао независан од Србије спајањем са Албанијом и изградњом електроенергетске интерконекције од 400 киловата назване "Енергетски аутопут Косово-Албанија".

– Од 14 децембра ни један упрвљачки сигнал из Београда не иде ка Космету, па не иде ни на трафо станицу Валач, која је једина интерконектива станица на сјеверу Косова. Она се налази недалеко од Звечана и спаја се са енергетским системом остатка Србије. Када препустите управљање том станицом Албанцима, они могу да утичу на то да ли ће Србима да искључе струју уколико дође до политичких тензија – каже Паровић.

Он додаје да је то урађено уз прећутну сагласности Александра Вучића и по Бриселском споразуму, који предвиђа да Србија не прави проблеме приштинским властима у таквим подухватима. Док се дешавају такве издаје националног интереса, очи јавности се замагљују политичким штосевима.

Један од њих је скорашње билдање српства на изјави Соње Бисерко. Након састанка са Вучићем, и Додик је "био замољен" да прокоментарише њене изјаве о томе да Београд и даље доживљава Српску као ратни плијен од ког не одустаје ни након завршетка рата.

Додик је након локалних избора, који су у јавности одјекнули као његов пораз (што је опет само ствар перцепције), те скидања плоче са студентског дома, једвао дочекао још једну прилику у низу која му се ових дана као поручена сервира за наметање статуса "српске мајке" (прво изјава Бисере Турковић, потом "игманска иницијатива", дипломатски скандал са Лавровом…).

Паровић у томе не види случајност и указује да је беспредметно да се било ко бави изјавом политички небитне Соње Бисерко.

– Ко је Соња Бисерко? Нико и ништа. Хоћете да вам кажем како то функционише. Беба Поповић извади паре и да Соњи Бисерко, она то напише, па дају паре дописницима Дојче велеа да то пренесу. Нек провјере ко су они, ја не смијем пуно да причам јер ме је један од њих тужио и добио на Вучићевом суду. И кад се то објави, онда иде прича, ево сви су против нас. Пазите, у дану кад се предаје електроенергетски ситем на Космету, имате састанак Вучића и Додика, бране Српство од Соње Бисерко. Тако имају кампању два дана, а нико не прича о стварним проблемима – тврди Паровић.1 КОМЕНТАР

  1. Текст има грешку.
    Далековод може бити само 400 кВ ( киловолти).
    Него Бисера Турковић опет на РТС о икони,шокиран сам када сам чуо да је лажни, измишљени лик који себе назива тзв. „српски члан“ у изолацији.
    Рајко Васић данима изоловао језик у гузици Лакташенка.
    Хоће ли неко проговорити?