Парламентарци из бољег дијела Белгије у посјети Српској

Делегација Парламента Фландрије из Белгије, коју предводи предсједник парламента Јан Пеуманс, данас ће се састати са највишим представницима власти Републике Српске, а предвиђено је и њихово обраћање посланицима Народне скупштине Српске. Фландрија је eкономски јачи дио Белгија и може да условљава децентрализацију и безбрижно јаше на таласу сталног спомињања независности. Која је ипак тешко остварива […]

четвртак, март 21, 2013 / 08:51

Делегација Парламента Фландрије из Белгије, коју предводи предсједник парламента Јан Пеуманс, данас ће се састати са највишим представницима власти Републике Српске, а предвиђено је и њихово обраћање посланицима Народне скупштине Српске.

Фландрија је eкономски јачи дио Белгија и може да условљава децентрализацију и безбрижно јаше на таласу сталног спомињања независности. Која је ипак тешко остварива иако два ентитета вежи само краљ, фудбалска репрезентација и “стела артоа“.

Прије три године условљавање Фламанаца је омогућено побједом странка Нова фламанска алијанса која се залаже за независност остварила добар изборни резултат након чега је услиједила најдужа криза власти у ЕУ.

Јан Пеуманс је јуче на проширеној сједници скупштинског Одбора за европске интеграције и регионалну сарадњу говорио о теми "Улога земље Фландрије у федералној Белгији и ЕУ".

Данас је, у 10.15 заказана Свечана сједница Народне скупштине Српске, на којој ће се Пеуманс обратити, а биће одржана конференција за новинаре на којој ће учествовати предсједници два парламента.

Претходно је у 9.30 часова заказан састанак предсједника парламента Српске Игора Радојичића са Пеумансом. Састанак ће бити одржан у Радојичићевом кабинету, најављено је из Народне скупштине Српске.

Предсједник Републике Српске Милорад Додик делегацију парламента Фландрије примиће у 11.00 часова у Палати Републике.

Делегација фландријског парламента у 12.00 часова разговараће са премијером Српске Жељком Цвијановић у Административном центру Владе.

 0 КОМЕНТАРА

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *