Парламент Италије о суђењу Берлусконију у афери Руби

РИМ – Доњи дом италијанског парламента, у коме десница има већину, данас је усвојио резолуцију која има за циљ да се избјегне суђење премијеру Силвију Берлусконију у суду у Милану због сексуалне везе с једном малолетном Мароканком. У усвојеној резолуцији посланици траже од италијанског Уставног суда да одлучи о томе ко треба да суди премијеру, […]

уторак, 5 априла, 2011 / 21:03

РИМ – Доњи дом италијанског парламента, у коме десница има већину, данас је усвојио резолуцију која има за циљ да се избјегне суђење премијеру Силвију Берлусконију у суду у Милану због сексуалне везе с једном малолетном Мароканком.

У усвојеној резолуцији посланици траже од италијанског Уставног суда да одлучи о томе ко треба да суди премијеру, сматрајући да суд у Милану није овлашћен да то ради.

Сутра у суду у Милану треба да почне суђење Берлусконију у процесу у коме је оптужен да је злоупотријебио службени положај и плаћао малољетној Мароканки Карими ел Маруг, званој Руби, за сексуалне услуге.

Одлука Доњег дома италијанског парламента да се тражи мишљење Уставног суда, не одлаже аутоматски суђење у Милану, али би нижи суд то могао да учини из поштовања према вишој инстанци.

Берлускони је већ најавио да се неће сутра појавити на почетку процеса због раније преузетих обавеза а и због тога што ће сутрашњи дан бити посвећен највише процедуралним питањима. Коментариши