Париз жели да појача везе с Анкаром

Власти у Паризу су потврдиле вољу за јачање односа са Турском који су у великој мери деградирани за вријеме Николе Саркозија на мјесту предсједника државе, пренијели су данас француски медији. Оне, међутим, очекују повратне гестове власти у Анкари након подизања вета везаног за једно од поглавља преговора о припајању Европској унији. Током сусрета у Паризу, […]

четвртак, 21 фебруара, 2013 / 06:45

Власти у Паризу су потврдиле вољу за јачање односа са Турском који су у великој мери деградирани за вријеме Николе Саркозија на мјесту предсједника државе, пренијели су данас француски медији.

Оне, међутим, очекују повратне гестове власти у Анкари након подизања вета везаног за једно од поглавља преговора о припајању Европској унији.

Током сусрета у Паризу, министар за европске послове Бернар Казенев и његов колега Егемен Багис, разговарали су о процесу оживљавања билатералних односа који је у току, а за које Француска жели да буду у складу са стратешким значајем које две земље имају једна за другу”, наведено је у кратком саопштењу француског министарства спољних послова.