Паравиња ухапшен, заједничка конференција двије полиције

Драган Паравиња /43/, који се одоводи у везу са нестанком малољетне Антоније Билић, ухапшен је данас у 11.55 часова на обронцима планине Мотајица, након чега је спроведен у просторије Центра јавне безбједности /ЦЈБ/ Бања Лука гдје ће бити извршена криминалистичка обрада. Директор Полиције Републике Српске Гојко Васић и замјеник директора полиције Републике Хрватске Милијан Бркић […]

недеља, 26 јуна, 2011 / 16:39

Драган Паравиња /43/, који се одоводи у везу са нестанком малољетне Антоније Билић, ухапшен је данас у 11.55 часова на обронцима планине Мотајица, након чега је спроведен у просторије Центра јавне безбједности /ЦЈБ/ Бања Лука гдје ће бити извршена криминалистичка обрада.

Директор Полиције Републике Српске Гојко Васић и замјеник директора полиције Републике Хрватске Милијан Бркић одржаће данас конференцију за новинаре поводом лишавања слободе Драгана Паравиње, осумњиченог за нестанак малољетне Антоније Билић у Хрватској.

Конференција за новинаре биће одржана у 18.00 часова у Великој сали у згради МУП-а РС – саопштено је из МУП-а РС.

 Паравиња је ухапшен после четири дана потраге на ширем подручју Српца, која је почела после дојаве мјештана да се он ту налази.

Ухапшен је у околини једног напуштеног објекта према планини Мотајици, гдје је, вјероватно провео ноћ, рекао је министар унутрашњих послова РС Станислав Чађо.

Он је навео да Паравиња није био наоружан и да нема видљивих повреда, да се није се опирао хапшењу, мада је покушао да побјегне, у чему га је полиција спријечила. Паравиња је у добром физичком стању и претпоставља се да је имао помагаче у селу.

Он је илегално прешао из Хрватске у БиХ, препливавши Саву код Славонског Брода.

У саопштењу МУП Хрватске наводи се да су се стручњаци за криминалистику из Хрватске упутили према сједишту полиције у Бањој Луци где ће учествовати у криминалистичкој истрази.

У потрази за Паравињом били су ангажовани и припадници Специјалне полиције РС, пси трагачи и хеликоптери.

МУП РС је заједно са хрватском полицијом прикупљао сазнања која би могла да доведу до расвјетљавања околности под којим је 7. јуна нестала Антонија Билић.

Дјевојци се изгубио сваки траг након што је, према изјавама очевидаца, ушла у камион који је стопирала. Сумња се да је возач камиона био управо Драган Паравиња.

Хрватска полиција јуче је расписала међународну потјерницу за Паравињом, пошто је анализом власи косе узете из кабине камиона утврђен дјелимични ДНК профил женске особе који се подудара са ДНК профилом добијеним из крви мајке нестале Антоније Билић.

За Драганом Паравињом је 2005. године расписана потјерница у БиХ, због силовања дјевојке у Источном Сарајеву, а тражи га и полиција Србије, такође због силовања и покушаја силовања.Оставите одговор