Паравиња осуђен на 40 година

Драган Паравиња је крив за отмицу и убиство 17-годишње Антоније Билић, одлука је Жупанијског суда у Шибенику, јављају хрватски медији. Осуђен је на казну од 40 година затвора.Током изрицања пресуде Паравиња је гласно негодовао. "Јасеновац би био поштенији. Пресуду је потписао Карамарко", рекао је Паравиња. Он је осуђен на јединствену казну од 40 година затвора. […]

петак, 19 октобра, 2012 / 10:22

Драган Паравиња је крив за отмицу и убиство 17-годишње Антоније Билић, одлука је Жупанијског суда у Шибенику, јављају хрватски медији.

Осуђен је на казну од 40 година затвора.Током изрицања пресуде Паравиња је гласно негодовао.

"Јасеновац би био поштенији. Пресуду је потписао Карамарко", рекао је Паравиња.

Он је осуђен на јединствену казну од 40 година затвора. За убиство Антоније Билић добио је 35 година, а за покушај силовања шест година.

На изрицању пресуде Паравињи појавила се Антонијина сестра Ана, у пратњи адвоката Винка Љубичића.

Антонија Билић је посљедњи пут виђена 7. јуна прошле године, када јој се губи сваки траг. Породица Антоније Билић још увијек вјерује како је она нестала, али не и убијена.

Током суђења је било очекивано да Паравиња открије детаље убиства, као и мјесто гдје се налази тијело Антоније Билић, али он то никада није урадио. Породица убијене дјевојке обећала му је опрост ако им каже шта се десило, али он то није урадио. Антонија је 7. јуна, око 8:30 сати, изашла из породичне куће у селу Кричка крај Дрниша, запутила се према Чиколском мосту и стопирала према Сплиту. Ту је око 10 сати виђена како улази у камион. Сигнал с мобитела нестале дјевојке забиљежен је посљедњи пут на дан нестанка око 15:40 сати у Карловцу.

Тијело никада није пронађено, иако је у потрагама учествовало хиљаде полицајаца и грађана Хрватске. Паравиња је у БиХ осуђен на двије године и десет мјесеци затвора због силовања дјевојке на Јахорини 2002. године.0 КОМЕНТАРА

  1. У РХ 6 година за ПОКУШАЈ силовања- у Тамном Вилајету 2 године и 10 мјесеци за (успјело..) силовање.. Банана држава- банана казне.. 🙂 ‘Ај што се исплати бити криминалац овдје- исплати се бити и педофил, силоватељ, убица..