Парастос за поклане 1942. године

БАЊА ЛУКА – У селу Бијели Поток надомак Бање Луке данас је одржан парастос за 54 српска цивила које су убиле усташе на Васкрс 1942. године. Парастосу је присуствовао начелник Одјељењa за борачко-инвалидску заштиту Административне службе града Бањалука Милош Шмитран, који је рекао Срни да се помен невиним жртвама одржава сваке године и подсјетио да […]

понедељак, април 20, 2009 / 11:59

БАЊА ЛУКА – У селу Бијели Поток надомак Бање Луке данас је одржан парастос за 54 српска цивила које су убиле усташе на Васкрс 1942. године.

Парастосу је присуствовао начелник Одјељењa за борачко-инвалидску заштиту Административне службе града Бањалука Милош Шмитран, који је рекао Срни да се помен невиним жртвама одржава сваке године и подсјетио да је спомен-плоча са именима страдалих откривена 2002. године, уз помоћ града.

Предсједник Републике Српске Рајко Кузмановић, због раније преузетих обавеза, обратио се писмом учесницима комеморативног скупа посвећеног мјештанима страдалим у усташком покољу на Васкрс 1942. године.

Организатор овог парастоса је Стални одбор за бригу о спомен-комплексу жртвама усташко-фашистичког терора 1942. године у селу Бијели Поток.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *