Папина прва молитва на арапском

Папа Бенедикт XVI је пред 20.000 вjерника на Тргу Светог Петра у Ватикану први пут изговорио молитву на арапском језику. Ово је први пут да се арапски језик користи у папиној седмичној општој аудијенцији, а има за циљ приближавање молитве вјерницима хришћанима и муслиманима на Блиском истоку. „Папа се моли за све вјернике Арапе. Нека […]

четвртак, октобар 11, 2012 / 08:10

Папа Бенедикт XVI је пред 20.000 вjерника на Тргу Светог Петра у Ватикану први пут изговорио молитву на арапском језику.

Ово је први пут да се арапски језик користи у папиној седмичној општој аудијенцији, а има за циљ приближавање молитве вјерницима хришћанима и муслиманима на Блиском истоку.

„Папа се моли за све вјернике Арапе. Нека вас Бог све благослови”, поручио је папа, након чега је бискуп на арапски језик превео закључке Ватиканског вијећа.

Папина порука пренесена је уживо широм свијета путем ТВ и радиостаница, а арапски хришћани су поздравили одлуку да арапски постане један од службених језика на папиној општој аудијенцији, преносе агенције.

Процјењује се да на Блиском истоку живи 12 милиона хришћана, али да би се тај број до 2020. године могао преполовити.

У четвртак ће папа предводити свету мису којом ће почети Година вере и бити обиљежена 50. годишњица Другог ватиканског концила.Оставите одговор