Пандуревић: Криза у БиХ вјештачки изазвана

Члан Главног одбора СДС-а Александра Пандуревић изјавила је Срни да је политичка криза у БиХ вјештачки изазвана да би показала да БиХ не може да функционише са тренутним Уставом, те да се призову његове промјене на штету Републике Српске. Пандуревићева је, коментаришући чињеницу да БиХ ни годину дана након одржавања општих избора нема формирану власт, […]

понедељак, 3 октобра, 2011 / 12:41

Члан Главног одбора СДС-а Александра Пандуревић изјавила је Срни да је политичка криза у БиХ вјештачки изазвана да би показала да БиХ не може да функционише са тренутним Уставом, те да се призову његове промјене на штету Републике Српске.

Пандуревићева је, коментаришући чињеницу да БиХ ни годину дана након одржавања општих избора нема формирану власт, оцијенила да је Српска талац ситуације у Федерацији БиХ гдје се одиграва сукоб два концепта о томе ко има право да представља Хрвате.

"Ситуација на нивоу БиХ само је пресликана ситуација из ФБиХ, мотивисана додатним разлозима СДП-а и два ХДЗ-а да призову међународни интервенционизам у БиХ да би дошли до дубљих промјена Устава", рекла је Пандуревићева, која је и посланик у парламенту БиХ.

Она је додала да је Српска показала да је проблем у ФБиХ и њеној нагомиланој администрацији.

"Цијела ова ситуација је показала да је проблем у Вашингтонском мировном споразуму и уколико треба правити неке промјене онда их треба правити у оквиру Устава ФБиХ", закључила је Пандуревићева.

Бирачи из БиХ прошле године на данашњи дан изашли су на опште изборе у нади да ће изабрати власт која ће им побољшати услове живота, али пуних 12 мјесеци није формирана нова извршна власт на нивоу БиХ, али и неким кантонима у ФБиХ.0 КОМЕНТАРА

 1. Da, u pavu si Aleksandra.
  „Cijela ova situacija je pokazala problem u Vašingtonskom mirovnom sporazumu i ukolikotreba praviti neke promjene onda ih treba praviti u okviru Ustava FBiH“.
  Ovo se treba ponavljati i ponavljati. Naši ne treba da se miješaju u odnose dva naroda u federaciji, pogotovo da se stavljaju bili na čiju stranu, što se nažalost čini.
  Kada su u vezali zastave, kada su potpisivali vašingtonski sporazum i jš mnoge druge, činili su sve da nam naškode, da nas unište.Ne vjerujem ni jednima ni drugima u njihove dobre namjere prema nama. Niti su ih kada imali, niti će ih ikada imati.
  Ko će pedstavljati ove ili one, kako će se međusobno dogovoriti, i da li će se dogovoriti, nije naš problem.Oni se mogu uvijek dogovoriti, kako što su se uvijek dobro sporazumijevali, a to je kako protiv Srba, protiv četnika, kako nas zovu.
  Kašika kojom se miješa nešto nikada ne ostane čista, već uvijek prljava od onoga što se miješa.
  Zato, Aleksandra: Problem je u Vašingtonskom sporazumu. Naši neka ne miješaju njihov lonac.
  Naši neka pospremaju svoju kuću i svoje dvorište u kojima je sve naopako, ništa na svom mjestu. Sve polomljeno, uništeno, iznešeno, pokradeno, prodano, prisvojen, uneređeno nakaradno postavljeno…

 2. Мени би било логичније да Александра упита досадашњу власт снсд-е зашто смо ми пали на њихов ниво(федерације), ако код нас у РС није било кризе устава? Зашто не функционишемо? осим ова пљачка и задуживање, то још увијек беспријекорно функционише!
  Како ћемо се ми ријешити наше кризе и наше прекомјерне и прекобројне и бескорисне администрације, а није нам је створио вашингтонски споразум, него лакташки лоби!