Пандуревић: Додик и СНСД дјелују под диригентском палицом Драгана Човића

‘Милорад Додик и СНСД одлучни су да блокирају све за рачун Драгана Човића, па и усвајање допуна Изборног закона које би омогућиле одржавање избора 2014. године" – изјавила је Александра Пандуревић посланик СДС-а у Парламенту БиХ. "Више уопште нема сумње да Додик дјелује под диригентском палицом Драгана Човића који рачуна да ће на сталној кризи, […]

недеља, 17 новембра, 2013 / 14:36

‘Милорад Додик и СНСД одлучни су да блокирају све за рачун Драгана Човића, па и усвајање допуна Изборног закона које би омогућиле одржавање избора 2014. године" – изјавила је Александра Пандуревић посланик СДС-а у Парламенту БиХ.

"Више уопште нема сумње да Додик дјелује под диригентском палицом Драгана Човића који рачуна да ће на сталној кризи, блокирању спровођења одлуке Европског суда за људска права у случају "Сејдић-Финци" и усклађивања Изборног закона БиХ са Законом о територијалној организацији РС, успјети отворити читав Дејтонски мировни споразум како би добио трећи ентитет".

Она је као незнање и будалаштине које, како је рекла, "дерогирају надлежности РС", оцјенила тврдње СНСД да је у Изборни закон БиХ потребно уградити и изборне јединице за НС РС.

"Желим да вјерујем да је то посљедица незнања оних који то кажу, а не спремност СНСД да се одрекну надлежности РС. Поглавље 20 Изборног закона БиХ, прелазне и завршне одредбе, јасно кажу да се Изборним законом БиХ утврђују Изборне јединице за ентитетске парламенте док ентитети не донесу своје Изборне законе. НС РС је усвојила Изборни закон РС и изборне јединице за НС РС од тада више нису надлежност Изборног закона БиХ нити парламента БиХ. Не знам зашто СНСД жели ту надлежност да поново врати на ниво БиХ, али знам да им ми то нећемо дозволити", истакла је Пандуревићева.

Што се тиче оспоравања СНСД-а захтјева СДС-а да се распише референдум за доношење Закона о испитивању поријекла имовине, Пандуревићева је нагласила да СДС нема проблем да сви њени функционери докажу како су стекли своју имовину, али да функционери СНСД-а имају проблем да докажу како су од својих плата стекли виле на престижним свјетским дестинацијама, предузећа вриједна стотине милиона КМ и да их посебно боли што се креће од оних "првих".

"И нека буду увјерени, могу сада оспорити закон, али он ће бити усвојен након октобра 2014. године и вратиће сваки фенинг који су отели од народа" -поручила је Пандуревићева.

Она је запитала и "одакле образа СНСД-у" да критикује одлуку предсједника СО Требиње Слободана Пртила који је само "примијенио рецепт Игора Радојичића".

"Одакле образа СНСД-у да прича о слободи медија када на медијске куће шаљу полицију, када пријете медијима и њиховим власницима, користе полуге власти за гушење медијских слобода, и, не само својим функционерима, него и министрима и државним службеницима забрањују да се појављују и одговарају на питања БН ТВ, а претходно је тако нешто прошла АТВ" – запитала је Пандуревићева.Оставите одговор