Пале: Почела четврта ревија руског филма

Пројекцијом филма "Варљиво сунце" у режији Никите Михалкова вечерас је на Палама почела Четврта ревија руског филма под називом "Урбана традиција". Амбасадор Русије у БиХ Александар Боцан-Харченко рекао је новинарима да је ова културна манифестација веома значајна и да се уклапа у оквир културних размјена између Републике Српске и Русије. Боцан – Харченко је рекао […]

уторак, 6 марта, 2012 / 21:07

Пројекцијом филма "Варљиво сунце" у режији Никите Михалкова вечерас је на Палама почела Четврта ревија руског филма под називом "Урбана традиција".

Амбасадор Русије у БиХ Александар Боцан-Харченко рекао је новинарима да је ова културна манифестација веома значајна и да се уклапа у оквир културних размјена између Републике Српске и Русије.

Боцан – Харченко је рекао да је јако задовољан организацијом Ревије руског филма и изразио велику захвалност свим посјетиоцима који су заинтересовани за Русију и руску културу.

Декан Филозофског факултета Универзитета у Источном Сарајеву Миланка Бабић нагласила је да је дио активности Филозофског факултета на Палама посвећен кутурним садржајима и да су радо домаћини и садржајима других култура.

"Руску културу сматрамо комплементарном и ми се као дио словенске културе уклапамо у њу", рекла је Бабићева.

Организатор Ревије руског филма Жељко Стојановић рекао је да ће сутра бити приказан филм "Лењинград", који је добитник награде "Златни орао". У четвртак, 8. марта, биће приказан филм "Сестре", у петак, 9. марта филм "Понижени и увријеђени", а у суботу, 10. марта, посљедњег дана Ревије биће приказан филм "Чудо".

Четврта ревија руског филма организована је у сарадњи са Филозофским факултетом Универзитета у Источном Сарајеву уз подршку Амбасаде Русије у БиХ.