Пале: Одата почаст бившем команданту ВРС Срђану Кнежевићу

Полагањем цвијећа на споменик и посјетом гробу бившег команданта јединице Војске Републике Српске (ВРС) "Бели вукови" Срђана Кнежевића на породичном гробљу у Тврдимићима, чланови породице и бивши припадници ове јединице одали су почаст некадашњем замјенику начелника Центра јавне безбједности (ЦЈБ) Српско Сарајево, који је 7. августа 1998. године убијен на Палама под још неразјашњеним околностима.

недеља, 7 августа, 2011 / 15:38

Немања Кнежевић, син некадашњег замјеника начелника ЦЈБ Српско Сарајево, изјавио је Срни да породица и јединица "Бели Вукови" већ 13 година живе у нади да ће неко од власти ријешити овај случај, али да се то још није десило.

"Надамо се да ће привести правди српске изроде и нељуде који су уништили мени и брату дјетињство и унесрећили читаву моју породицу. Сувишне су било које ријечи ко је био мој отац и шта је урадио за Српску, али изгледа да се то брзо заборавља", каже Немања.

Он је изразио наду да ће се наћи неко у Српској ко није заборавио значај и допринос који је његов отац дао за њу, те да ће извршити своје обавезе, које су давно требали извршити и привести правди злочинце.

Секретар Удружења бораца "Бели вукови" са Пала Новица Капуран истакао је да Тужилаштво, Обавјештајно-безбједносна агенија и Сипа немају воље да ријеше овај случај, те да некима није стало да се открије починилац и налогодавац, већ да се овај случај заташка.

Удружење бораца "Бели вукови", наводи Капуран, огорчено је досадашњим понашањем, радом и учинком судства Српске и БиХ на расвјетљавању убиства Срђана Кнежевића, те кажњавању починилаца и налогодаваца овог злочина.

"Након што је случај преузело Тужилаштво и Суд БиХ очекивали смо позитивне помаке, али ништа од тога", каже Капуран и додаје да Кнежевићева породица, саборци и поштоваоци не могу да се помире са чињеницом да починиоци овог злочина нису откривени ни послије 13 година.0 КОМЕНТАРА

  1. Овог великог човјека упознао сам 1996 године на Јахорини.
    Требало би све подузети како би се изроди и убице пронашле,убиство овог човјека не смије остати неразријешено.

    Нека ти је лака Српска земља брате Срђсне за коју си много дао својом борбом у протеклом одбранбено-отаџбинском рату.

  2. Најбољи борац ВРС, али нажалост марионета у рукама бабускаре и додика, ко је убио Белог Вука?
    хммм..потпуно је несхватљиво да је то мистерија након успјешно спроведеног плана „рушења тадашње власти“? хмм..да ли је?