Пале: Изложба као најава за Музеј Републике Српске

У фоајеу Културног центра Пале вечерас је, поводом обиљежавања 9. јануара – Дана Републике Српске, отворена изложба експоната и докумената из периода стварања и развоја Републике Српске.

понедељак, јануар 8, 2018 / 20:16

Изложба вриједних експоната увод за стварање Музеја Републике Српске који ће бити основан и изграђен на Палама, изјавио је начелник општине Пале Бошко Југовић.

Потпредсједник Народне скупштине Републике Српске Соња Караџић Јовичевић рекла је да би са републичког нивоа некада требало организовати централну прославу и на Палама, јер је то ова општина заслужила.3 КОМЕНТАРА

  1. Поред „пасоша“ још једна спрдња са борцима , са ВРС па и самом Р. Српском од стране режима и његових „другова уметника и историчара“. Ове „воштане фигуре“ и униформе на њима немају никакве везе са оним исцјепаним и закрпљеним униформама које су носили борци ВРС. Можда су се овакве униформе „носале“ по Бања Луци али нису се могле видјети на првим линијама.

  2. Republika Srpska je nedonošče Velike Srbije. Srbija je na razvalinama Jugoslavije pokušala da stvori jedinstvenu srpsku državu, koja bi uključivala Srbiju, Crnu Goru, Republiku Srpsku Krajinu i Republiku Srpsku. Ovaj projekat je tragično propao, kompromitovao nas pred svetom i zakrvio sa susedima. Tzv. Republika Srpska je poslednji ostatak ove nesrećne politike 1990-ih. Ko ne veruje, izvolite u muzej, na palama.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *