Пала последња клапа филма Устаничка улица

У згради Специјалног суда, у Београду, пала последња клапа на снимању филма "Устаничка улица",у режији Мирослава Терзића. Прекјуче су снимљени и последњи кадрови филма “Устаничка улица”, драме трилера о истази о ратним злочинима, са Горданом Кичићем у главној улози. "То је завршна сцена у филму. После четрдесет дана снимања све је протекло како смо се […]

недеља, 5 јуна, 2011 / 15:26

У згради Специјалног суда, у Београду, пала последња клапа на снимању филма "Устаничка улица",у режији Мирослава Терзића.

Прекјуче су снимљени и последњи кадрови филма “Устаничка улица”, драме трилера о истази о ратним злочинима, са Горданом Кичићем у главној улози.

"То је завршна сцена у филму. После четрдесет дана снимања све је протекло како смо се надали. Направили смо добар материјал, а сада од тога материјала треба и кућу да сазидамо", изјавио је редитељ агенцији Бета.

Он је додао да је сарадња са Радетом Шербеџијом била фантастично искуство.

Филм је сниман углавном у Београду, а Терзић каже да сада предстоји монтажа, до јесени, те да се премијера "Устаничке улице" може очекивати до краја ове или почетком идуће године.

Завршетак рада на филму поклопио се с хапшењем и изручивањем Хагу оптуженика за ратне злочине Ратка Младића, али Терзић каже да то, осим кратког одлагања снимања, није утицало на његов филм.

У "Устаничкој улици" Гордан Кичић игра замјеника тужиоца за ратне злочине, задуженог за случај српске паравојне формације "Прва пионирска", којој се после деловања на ратиштима у Хрватској и Босни и Херцеговини, на Косову губи сваки траг. Кичићев лик проналази једног скривеног припадника "Прве пионирске", кога игра Уликс Фехмиу, али током истраге постаје неповерљив према свом шефу, тужиоцу Специјалног суда за ратне злочине, кога игра Раде Шербеџија.

Према Кичићевим речима, "Устаничка улица" није заснована на конкретном догађају, али су сценаристи Никола Пејаковић и Ђорђе Милосављевић црпили инспирацију из разних прича и околности које су нас окруживале последњих петнаест година.

У "Устаничкој улици" продуцентске куће "Комбајн филм" играју и Петар Божовић, Предраг Ејдус, Мира Бањац, Јелена Ђокић, Милица Михајловић и други.Оставите одговор