Пајрат Беј са облака

Највећи свјетски торент портал Пајрат Беј преселио је своје сервере на „облак“ (клауд) у намјери да спријечи нове покушаје да их угасе. Сајт, који је "кривац" за подстицање илегалне размјену датотека, сада ће радити са клауд – хостинг провајдера широм света. Челници ТБП кажу да ће овај потез да им уштеди новац и да ће […]

петак, октобар 19, 2012 / 08:46

Највећи свјетски торент портал Пајрат Беј преселио је своје сервере на „облак“ (клауд) у намјери да спријечи нове покушаје да их угасе.

Сајт, који је "кривац" за подстицање илегалне размјену датотека, сада ће радити са клауд – хостинг провајдера широм света. Челници ТБП кажу да ће овај потез да им уштеди новац и да ће значајно да отежа било коме да их затвори.

"Сви покушаји да нас нападну су од сада су напад на све и ништа", кажу у ТПБ-у. Током 2006, полиција је у Шведској направила рацију у седишту "Пајрат беја", угасила сервере и затворила сајт.

Пајрат Беј сада тврди да његови нови сервери базирани на клауд систему, који користе интернет за складиштење, не морају да буду хостовани на истом провајдеру или чак на истом континенту – што га чини отпорним на покушаје да га затворе.

Представник Пајрат Беј је такође рекао: "Сајт на којем сте сада, биће ту и на даље, све док ми то желимо. Само смо сада у вишем облику постојања. Стварност за нас. Дух за оне који желе да нам науде…."

"Прелазак на клауд омогућава да се Пајрат Беј сели од земље до земље, да прелазимо границе с лакоћом, без задржавања. Наши провајдери неће имати појма да они хостују Пајрат Беј, па чак и у случају да то некако сазнају биће им немогуће да прикупе податке о корисницима."

Пајрат беј каже да ће задржати контролу над транзитним рутерима и контролом оптерећања – који омогућавају да се дистрибуирају захтјеви за размјеном датотека на више компјутера, а такође и да се сакрије идентитет и клауд – провајдера и корисника.

У изјави се наводи и још: "Ако полиција одлучи да нас нападне опет – сада више нема сервера које могу да нам узму, остао је само рутер… Ако буду пратили траг и пронађу наш контролни уређај, то је само сервер без диска. У случају да сазнају гдје се налази наш клауд – провајдер, све шта могу је да добију су криптоване датотеке."
 0 КОМЕНТАРА

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *