08:50 Градска управа БЛ позива на вакцинацију Синовцем08:39 Амбасада Руске Федерације: По Инцковом тумачењу, могао би узети калашњиков, побити све посланике НСРС и бити у праву16:32 Шарганова нула: Гдје то Додик/Шаровић иду на територију Ефбиха, да славе оснивање неке јединице ВРС?16:03 Украјина шаље мировне снаге у БиХ, јер им војска код куће не зна шта ће од смирености15:22 Љубиша Петровић отворио врата бијељинске градске управе седми пут15:17 Шаровић за добродошлицу: Представник је озбиљне земље, однос ка њему зависиће од његовог понашања15:13 Додик за добродошлицу: Шмит се лажно представља као Високи представник15:06 Хеликоптерски сервис Српске: Три летјелице гасе пожар у близини Вишеграда - два из Србије15:02 Вијести из свемира: Опадање притиска у модулу Звијезда, нема везе са прикључењем модула Наука на МСС09:15 Маске су пале - Корона у здравственим установама

Па није ни пуно: Боувијев први демо продат за 39.360 фунти

Први познати студијски снимак чувеног енглеског пјевача Дејвида Боувија из 1963. године продат је на аукцији за скоро 40.000 фунти, јавили су британски медији.

среда, 12 септембра, 2018 / 02:00

Енглеска аукцијска кућа "Омега" саопштила је да је демо снимак продат за четири пута већу цијену од оне коју су очекивали.

Пјесму "Никад нисам сањао", која се налази на демо снимку, отпјевао је тада 16-годишњи Дејвид Роберт Џоунс, који је касније почео да користи умјетничко презиме Боуви.

Боуви је тада био члан групе "Конрадс", а цијена снимка била је процијењена на 10.000 фунти.

Директор "Омеге" Карен Феирведер изјавила је да је демо снимак достигао цијену од 11.000 фунти прије почетка аукције.

За куповину демо снимка, који траје 18 минута, борила су се двојица колекционара из иностранства, који нису лично били присутни на аукцији, након чега је снимак продат једном од њих за 39.360 фунти, јавио је Би-Би-Си.

Промотивни цртежи Боувија из времена када је био члан групе "Конрадс", заједно са фотографијама и документима бенда, продати су за 17.130 фунти, док је постер бенда из 1963. године продат за 6.600 фунти.

Дејвид Боуви је у бенду "Конрадс" свирао саксофон, а пјесму је отпјевао када су остали чланови бенда изразили жељу да он буде главни пјевач.

Убрзо након што је снимљена пјесма "Никад нисам сањао", Боуви је напустио "Конрадсе", а соло каријеру започео је шест година касније, када је промијенио презиме, да га не би мијешали са чланом бенда "Манкис" Дејвијем Џоунсом, након чега је стекао свјетску славу.

Боуви је преминуо од рака у јануару 2016. године, и то два дана након што је прославио 69. рођендан и након што је објављен његов 25. студијски албум.