21:03 Пламен зажган - почеле 32. љетне олимпијске игре у Токију21:00 Србија избацила листу земаља из којих се може ући са потврдом о вакцинацији + 70.000 евра за злато у Токију20:10 Кремљ против ОХР: Инцидент јасно потврђује потребу укидања страног старатељства20:06 Нисмо се тако договорили: Талибани се буне што их Американци бомбардују19:47 Ово се зове чојство и јунаштво: Милан Благојевић због Инцковог наметања закона поднио оставку на судијску функцију15:47 Суверениста Џафи поздравља одлуку страног тутора, а у саопштењу уз "геноцид" уопште не помиње Сребреницу15:41 ПДП: "Инцкова одлука изазват ће додатне тензије и бити кориштена за политичке обрачуне"15:35 Шаровић: Штета што у СБ УН није прошла иницијатива Кине и Русије за укидање ОХР15:19 УС позива на заједничку реакцију свих странака из Српске против Инцка15:12 Ђокић: Инцко се требао бавити извјештајем независне комисије

Ово саопштење значи да је СДС против НАТО?

Српска демократска странка подсјећа грађане Републике Српске да је СНСД од 2005 године до данас учинио све да БиХ уђе у НАТО и да се на свим документима који то омогућавају налазе потписи СНСД-овог двојца са кормиларом Николе Шпирића и Небојше Радмановића.

уторак, 10 јула, 2018 / 20:33
На крају СНСД-овог пута у НАТО без повратка стоји предсједница Владе РС Жељка Цвијановић која је данас истакла "да не треба политизовати питање које се односи са план сарадње БиХ са НАТО-ом, јер постоје одређене акције које подразумијевају учешће свих у региону".
Српска демократска странка подсјећа СНСД и Жељку Цвијановић да чланство у НАТО није могуће док је на снази Декларација Србије о војној неутралности. Сваки српски политичар који би гласао за НАТО, док Србија не би ушла у НАТО, подјелио би српски народ.
Најприје је Шпирић 2005 године као предсједавајући Представничког дома ПС БиХ потписао Закон о одбрани БиХ у којем стоји да ће све бх. институције провести потребне активности за пријем БиХ у НАТО.
Годину дана касније, у децембру 2006 године, предсједавајући Предсједниства БиХ Небојша Радмановић потписао је Споразум о приступању БиХ у НАТО програм "Партнерство за мир".
Током 2008 године Шпирић као предсједавајући Савјета министара БиХ потписује више докумената међу којима су Споразум о размјени безбједоносних информација са НАТО савезом и Иницијативни документ за интензивирани дијалог БиХ са НАТО.
У марту 2008 године, у Касарни "3. мај” у Добоју, потписан је Споразум о коначном располагању покретном војном имовином. Споразум су потписали Милорад Додик као предсједник Владе РС и Никола Шпирић као Предсједавајући Савјета министара.
Предсједавајући Предсједништва БиХ Небојша Радмановић потписао је у јуну 2009. године формални захтјев БиХ за Акциони план за чланство у НАТО (МАП).
Наставак СНСД-овог пута у НАТО био је у марту 2010. године када се предсједавајући Савјета министара БиХ Никола Шпирић у Бриселу састао са генералним секретаром НАТО-а Андерсом Фогом Расмусеном и учествовао на састанку Сјеверноатлантског савјета НАТО-а. Шпирић је оцијенио је да ће чланство БиХ у Акционом плану НАТО-а (МАП) ојачати изнутра БиХ и њену стабилност.

1 КОМЕНТАР