Ово је хрватски мандатар: Из Моста, а није Петров

Након састанка Моста и ХДЗ, објављено је да ће да ће за новог мандатара хрватске владе бити предложен Тихомир Орешковић из Моста, пише портал. Како наводи "Јутарњи лист", Орешковић, који је поријеклом из Лике, био је до сада финансијски директор компаније "Тева" за Европу, иначе власника "Пливе". На ту функцију стигао је управо из "Пливе", […]

среда, 23 децембра, 2015 / 16:05

Након састанка Моста и ХДЗ, објављено је да ће да ће за новог мандатара хрватске владе бити предложен Тихомир Орешковић из Моста, пише портал.

Како наводи "Јутарњи лист", Орешковић, који је поријеклом из Лике, био је до сада финансијски директор компаније "Тева" за Европу, иначе власника "Пливе". На ту функцију стигао је управо из "Пливе", гдје је био челни човјек до 2014.

Нешто прије 14 сати завршила се сједница Националног вијећа Моста, након које је новинарима, без откривања пуно детаља, потврђено да је договорен нестраначки мандатар за састав нове Владе.

На питање је ли ријеч о челнику Моста Божи Петрову, посланик Јуро Мартиновић је добацио: "Није. Нестраначки је."

Петров је изашао је из просторија Моста, али је само добацио да мора да јури на састанак с Домољубном коалицијском у хотел "Шератон". На питање "је ли Тихомир Орешковић нови хрватски премијер", Петров је поновио: "Све ћете сазнати мало касније"0 КОМЕНТАРА