11:56 Кино, а да ли Козара: Саопштење Драгана Милановића из 2022. против идејног рјешења Драшка Станивуковића из 2020. (ВИДЕО)11:48 Стевандић: Шмит даје крила бошњачком екстремизму   11:46 Специјално и паралелно: Љетна школа Универзитета умјетности из Београда - у западној српској престоници11:32 Дигитална доминација САД: Међународна унија за телекомуникације може постати америчка!11:08 Није задовољан: Најодговорнији за стање у судству (Халил Лагумџија) се просто нада11:04 Вучић из Ивањице: Ово је увезена криза, зато ми морамо бити јединствени11:01 Марко Ковач у преводу: Темељни споразум са СПЦ нас је довео на власт, неће нам је угрозити10:58 Кризни штаб због несташице воде у Бањој Луци - 90 одсто насеља није жедно10:54 Дачић: Савјет Европе тргује територијалним интегритетом Србије, а тобоже штити Украјински10:22 Цвијановићка други дан у Љубљани, на позив Савеза Срба Словеније

Овај пут због пара: Муслимани и Хрвати опет вежу заставе у Сарајеву

Бивши припадници такозване Армије БиХ и ХВО најавили су да ће у сриједу, 5. септембра, испред зграде Парламента Федерације БиХ /ФБиХ/ у Сарајеву започети масовне протесте који ће трајати све док не буду ријешени њихови захтјеви, укључујући и усвајање закона о овој популацији, са амандманима које је прихватио федерални Дом народа.

понедељак, 3 септембра, 2018 / 16:09

Представнике бивших припадника тзв. Армије БиХ и ХВО данас није примио предсједавајући Представничког дома ФБиХ Един Мушић иако су раније предали захтјев за одржавање хитне сједница оба дома федералног Парламента и поручили да ће 5. септембра организовати протесте ако до данас не буде усвојен закон.

С обзиром на то да сједница до данас није заказана и да представнике бивших припадника тзв. Армије БиХ и ХВО нико није примио у згради Парламента, они за 5. септембар најављују масовне протесте у Сарајеву, пренесе федерални медији.

Представници бивших припадника тзв. Армије БиХ и ХВО су поручили да ће "загорчати" живот политичарима, посебно у изборној кампањи, те да неће бити избора уколико се не донесе закон са њиховим амандманима.

"Дошли смо да видимо намјеравају ли заказати сједницу до 5. септембра. Данас им је први радни дан након годишњих одмора, а нико од њих није дошао на посао", истакао је један од представника Хамза Кркалић.

Након што су 30. јула усаглашени ставови о Закону и бивши припадници тзв. Армије БиХ и ХВО били задовољни, услиједио је низ састанака Комисије за усаглашавање различито усвојених текстова закона у домовима Парламента ФБиХ, на којима, прво нису достављени тачни текстови усаглашеног закона, а потом се одустало од даљег усаглашавања, те је 17. августа одлучено да закон иде на поновну дораду у Владу Федерације БиХ.