Овај пут није селфи: Жељка са Трамповим савјетницима

Предсједница Владе Републике Српске Жељка Цвијановић службено борави у Вашингтону и силно је битно да се нагласи како се овај пут истински срела са сарадницима Доналда Трампа, те се из владе шаљу и фотографије.

среда, 25 јула, 2018 / 14:15

Фронтал је већ писао о чувеном Жељкином селфи путешествију, које је са супругом Милорада Додика експресно предузела, како би се у јавности неутралисало стављање предсједника Српске на црну листу земље коју овдје представља Морин Кормак. Све је то био јасан страх од политичких коријена, пошто је Додика оба пута на власт довела логистика из САД. О дипломатском притиску (виа Високи представник) да се и не говори. Владао је страх да то не буде лош омен.

Овај пут се радња дешава у Доналдовом угоститељском објекту, а не у "зони 12 зелено", гдје се премијерка прошли пут налазила при инаогурацији, коју је РТРС представљао као службену посјету.

Лијепо је да наши изабрани представници лобирају код моћних и бомбардовању Срба склоних отимача територија, суверенитета и природних богатстава у земљама широм планете; али некада би се то могло сравнити и са трошком који се тако прави и резултатом у новцу или дипломатији који се тако постигне.

Ипак, ако се већ жели ово све представити као пословно, а не полуприватно путовање из полуприватне полудржаве у пунокрвној предизборној кампањи, онда би Жељка са собом требала водити барем мало способније помоћно особље. Да се те фотографије направе да барем изгледају као званичан сусрет, а не очигледно дружење у холу хотела.

Чак и да то не може, скупо плаћени савјетници за медије би могли имати мало боље уређаје и знање о фотографији. Зарад угледа свих нас да се Влада Српске не брука шаљући мутне, лоше искадриране, телефоном начињене и слањем преко Вајбера упропаштене фотографије, ниске резолуције.

Влада јавља протоколно:

Првог дана посјете Вашингтону, предсједница Цвијановић се сусрела са најближим сарадницима редсједника САД Доналда Трампа. Између осталих, Цвијановићева се у Трамп хотелу у Вашингтону састала са Трамповом савјетницом Келиен Конвеј, прес секретаром Бијеле куће Саром Хакаби Сендерс, те Коријем Левандовским, бившим шефом побједничке Трампове кампање из 2016 године и савјетником за Трампову кампању за реизбор 2020 године.

Предсједница Владе Републике Српске ће данас присуствовати централној свечаности која се одржава у Конгресу САД, поводом обиљежавања јубилеја стогодишњице подизања српске заставе испред Бијеле куће, а овај јубилеј биће обиљежен низом манифестација које ће у главном граду САД бити одржане од 25 до 29 јула.

Предвиђено је и да се данас, у одвојеним сусретима, предсједница Цвијановић састане и са копредсједавајућим Националног комитета Републиканске партије Бобом Падучиком, конгресменом Дана Рорбахером, те сенатором Роџером Викером.13 КОМЕНТАРА

 1. Ја ниткове , зарађујем свој хљеб поштено, у привреди и нисам као ви који ово раде за паре, ја ово радим из увјерења и за отаџбину. Тако да често у току радног времена коментаришем само кад ухватим вријеме на паузи.

 2. Спрдачина у три чина.

  Чин први :

  – Управо овај текст горе.

  Чин други :

  http://www.kurir.rs/vesti/politika/3091929/zavrsava-posetu-sad-premijerka-brnabic-danas-sa-senatorima-u-vasingtonu

  Чин трећи :

  http://www.kurir.rs/vesti/politika/2652773/kesic-hoce-da-nam-podmetne-lazova-tramp-sutnuo-levandovskog-a-on-ga-dovodi-kao-njegovog-savetnika

  Трагедија? Комедија? Трагикомедија?
  Како коме? Углавном , две ‘рватице представљају срПе и мире нас са америкењцима који нас уништавају као што су уништили старосједиоце континента. Није познато да ли су заједно путовале и заједно боравиле тамо али , по свему судећи , ишле су организовано у истом пакет-аранжману О. Кесића.

  1. Избацивачица фразетина?!

   Погледај вечерсшњи наступ Говедарице паонда реци ко баца фразе.

   Мени га је било жао.