Отворена изложба о Влади Милошевићу

У Бањалуци је вечерас отворена изложба амбијенталне средине етномузиколога Влада Милошевића, аутора Сање Пупац, у оквиру манифестације "Дани Владе С. Милошевића". Пупац је рекла да изложба, отворена у Музеју Републике Српске, садржи аудио-визуелне примјере, уз каталог на српском и енглеском језику и фотографије из живота овог умјетника. Она је навела да је Милошевић свој дуги […]

субота, април 12, 2014 / 21:34

У Бањалуци је вечерас отворена изложба амбијенталне средине етномузиколога Влада Милошевића, аутора Сање Пупац, у оквиру манифестације "Дани Владе С. Милошевића".

Пупац је рекла да изложба, отворена у Музеју Републике Српске, садржи аудио-визуелне примјере, уз каталог на српском и енглеском језику и фотографије из живота овог умјетника.

Она је навела да је Милошевић свој дуги и плодоносни радни вијек посветио музици, али да се његово интересовање није заустављало само на једној области ставаралаштва.

Помоћник министра просвјете Републике Српске Ирена Солдат Вујановић рекла је да се на овај начин отвара простор сјећања према великану Бањалуке, али и истраживања које ће се наставити у пројектима значајним за музичко стваралаштво цијеле регије.

Подршку изложби пружила је Академија умјетности Универзитета у Бањалуци, која је и организатор манифестације "Дани Владе С. Милошевића".

Владо С. Милошевић рођен је у Бањалуци 1901. године, био је етномузиколог, композитор, диригент, музички педагог, оснивач и директор Музичке школе у Бањалуци по коме је добила име. Умро је 1990. године.Оставите одговор