Отварено немогуће: Уз подршку ММФ Србија постала најбоља економија у региону?

Србија ће почетком сљедеће године бити земља са најбољим економским положајем на западном Балкану, након убједљиво најтеже ситуације у којој се налазила прије пет година, сагласили су се данас предсједник Србије Александар Вучић и шеф Мисије Међународног монетарног фонда /ММФ/ Џејмс Руф.

четвртак, октобар 4, 2018 / 12:32

Руф је нагласио да су фискални резултати Србије веома добри, захваљујући тешким реформама спроведеним у претходном периоду, саопштено је из прес-службе предсједника Србије.

Он је посебно похвалио успјешно спроведене тендере за приватизацију Пољопривредног комбината Београд /ПКБ/ и стратешко партнерство у Рударско-топионичарском басену „Бор“, али је истакао и да још постоје проблеми и изазови у сектору хемијске индустрије /Петрохемија/, наведено је у саопштењу.

Руф је нагласио да у реформи Пореске управе и пореске администрације већ постоје позитивне промјене, али да је неопходно наставити рад на реформи.

Вучић је захвалио за изузетну подршку ММФ-а и истакао да би Србија без овог фонда тешко изашла из кризе у којој се налазила прије пет година.

На састанку је речено да ММФ инсистира на реформи система плата у државној управи и договорено је да ће бити уложени заједнички напори на спровођењу те реформе.2 КОМЕНТАРА

  1. Морам користити рјечник који , максимално могуће , избјегавам у опхођењу али пошто је уобичајен у народу искористити ћу га :
    Јес’ ал’ у курцу!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *