Отварају се НАТО врата за Србију

Савјетница за националну безбједност америчког предсједника Барака Обаме Елизабет Шервуд Рандал рекла да ће Србији после избора, под претпоставком да нова влада одлучи да улаже у односе са НАТО, бити понуђено да прошири сарадњу са Сјеверноатлантском алијансом. Србији ће после избора, под претпоставком да нова влада одлучи да улаже у односе са НАТО, бити понуђено […]

среда, мај 2, 2012 / 09:55

Савјетница за националну безбједност америчког предсједника Барака Обаме Елизабет Шервуд Рандал рекла да ће Србији после избора, под претпоставком да нова влада одлучи да улаже у односе са НАТО, бити понуђено да прошири сарадњу са Сјеверноатлантском алијансом.

Србији ће после избора, под претпоставком да нова влада одлучи да улаже у односе са НАТО, бити понуђено да прошири сарадњу са Северноатлантском алијансом, најавила је Елизабет Шервуд Рандал, специјална саветница за националну безбедност америчког председника Барака Обаме.

Рандалова је у изјави Танјугу рекла да ће, ако Србија настави свој реформски пут и ако српски народ одлучи да следи даље евроатлантске интеграције, врата НАТО бити отворена.

Она је истакла да НАТО жели да врата чланства остану отворена за све европске земље које су способне да испуне услове неопходне за чланство и да дају допринос операцијама Алијансе у свијету.

"Ако Србија настави свој реформски пут и ако српски народ одлучи да слиједи даље евроатлантске интеграције, врата НАТО ће бити отворена. Ми смо имали разговоре са Србијом око сарадње са НАТО и велики број савезника подржава ту сарадњу", рекла је Обамина саветница.

Србија је крајем новембра 2006. године на самиту НАТО у Риги примљена у "Партнерство за мир", војно-политички програм НАТО-а. Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *