Отмичар покушао да скрене авион за Триполи

Један држављанин Казахстана напао је синоћ у авиону "Алиталије" на линији Париз-Рим стјуардесу малим ножем у покушају да примора посаду да летјелицу преусмјери према Триполију, али је успјешно савладан, јавила је агенција Анса. Видно узнемирен мушкарац за вријеме лета је око 21.30 пришао стјуардеси и напао је турпијицом за нокте захтијевајући, из још непознатих разлога, […]

понедељак, 25 априла, 2011 / 15:18

Један држављанин Казахстана напао је синоћ у авиону "Алиталије" на линији Париз-Рим стјуардесу малим ножем у покушају да примора посаду да летјелицу преусмјери према Триполију, али је успјешно савладан, јавила је агенција Анса.

Видно узнемирен мушкарац за вријеме лета је око 21.30 пришао стјуардеси и напао је турпијицом за нокте захтијевајући, из још непознатих разлога, да авион скрене за Триполи, јавила је мрежа Би-Би-Си.

Стјуардеса је задобила благе огреботине по врату и није угрожена.

Казахстанац је захваљујући посади и путницима успјешно савладан, а затим га је седативима онеспособио један љекар који је био у авиону. Овај "отмичар" предат је полицији након слијетања на римски аеродром Фумићино.

Извори у италијанској полицији рекли су да се мушкарац зове Валериј Толмачев (48) и да је члан казахстанске делегације при УНЕСКО у Паризу.

У авиону је била 131 особа.Оставите одговор