Откривена бактерија ешерихија коли у авокаду увезеном из Европе

Тајланд је данас саопштио да је откривена бактерија ешерихија коли у авокаду увезеном из Европе, али да није исти облик као смртоносна бактерија од које је у Европи преминуло 30 лица. Власти су забраниле увоз авокада, али наводе да ова бактерија не представља санитарну опасност, наводи се у саопштењу министра здравља Јурина Лаксанависита. Тајланд је […]

петак, 10 јуна, 2011 / 16:44

Тајланд је данас саопштио да је откривена бактерија ешерихија коли у авокаду увезеном из Европе, али да није исти облик као смртоносна бактерија од које је у Европи преминуло 30 лица.

Власти су забраниле увоз авокада, али наводе да ова бактерија не представља санитарну опасност, наводи се у саопштењу министра здравља Јурина Лаксанависита.

Тајланд је јуче саопштио да је у пошиљци авокада, која је стигла из једне европске државе, откривено присуство бактерије ешерихије коли и да се чекају резултати.

У Европи је од епидемије, проузроковане ријетким обликом бактерије ентерохеморагијске ешерихеје коли, која изазива крваву дијареју и престанак рада бубрега, до сада умрло 30 људи, углавном у Њемачкој.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *