Oсуђени Шарићеви помагачи

Зоран Ћопић осуђен је пет година, а Драго Нижол на четири мјесеца затвора пред Окружним судом у Бањалуци, због “прања новца”. Оптужница терети Зорана Ћопића да је од 2008. до половине 2010. године “опрао” већу количину новца који је стечен од продаје дроге нарко-боса Дарка Шарића из Србије. Он је оптужен да је то чинио […]

четвртак, август 2, 2012 / 17:22

Зоран Ћопић осуђен је пет година, а Драго Нижол на четири мјесеца затвора пред Окружним судом у Бањалуци, због “прања новца”. Оптужница терети Зорана Ћопића да је од 2008. до половине 2010. године “опрао” већу количину новца који је стечен од продаје дроге нарко-боса Дарка Шарића из Србије.

Он је оптужен да је то чинио удружено са више лица, међу којима су директор бањалучког “Авиорента” Драго Нижол и директор “Агрокопа” Љубо Мрђен, који је осуђен на шест мјесеци затвора на основу признања кривице.

Новац од продаје дроге је употријебљен и за покретање Фабрике шећера у Бијељини.

Ћопићу је одлуком бањалучког Окружног суда због овог кривичног поступка блокирана имовина вриједна више од 20 милиона марака.

Оптужница против Ћопића, Нижола и Мрђена, који је признао кривицу подигнута је 21. септембра 2011. године. Суђење је почело 6. новембра 2011. године, када је и раздвојен поступак против Мрђена, јер је признао кривицу.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *