Осуђен спамер са Фејсбука

Амерички суд у Сан Хозеу (Калифорнија) осудио је једног од спамера, пошиљаоца нежељене електронске поште (спамова) на Фејсбуку, на плаћање новчане одштете тој највећој свјетској друштвеној веб мрежи у висини од 360 милиона долара и искључење из Фејсбука, пренијели су француски електронски медији. Правосуђе је констатовало да је спамер Филип Порембски крив за прикупљање 116.000 […]

среда, фебруар 2, 2011 / 09:56

Амерички суд у Сан Хозеу (Калифорнија) осудио је једног од спамера, пошиљаоца нежељене електронске поште (спамова) на Фејсбуку, на плаћање новчане одштете тој највећој свјетској друштвеној веб мрежи у висини од 360 милиона долара и искључење из Фејсбука, пренијели су француски електронски медији.

Правосуђе је констатовало да је спамер Филип Порембски крив за прикупљање 116.000 идентификација корисника Фејсбука којима се послужио ради слања 7,2 милиона спамова.

Неки од тих спамова су, према подацима произвођача софтвера за информатичку безбједност “Софос”, користили “злонамјерну” информатичку технику “фишинг” како би дошли до корисничких назива и пасворда корисника Фејсбука.

Други спамови су, међутим, омогућавали да спамер добије новац сваки пут када би неко од корисника Фејсбука кликнуо на линк.

Резултат свега тога је 8.000 тужби корисника и 4.500 деактивираних налога на Фејсбуку.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *