Основана Црногорска католичка црква, Бискупија не вјерује

МУП Црне Горе регистровао је Црногорску католичку цркву, чиме је прекршен уговор потписан са Ватиканом, преносе подгорички медији. У увjерењу о регистрацији, које је издала Подручна јединица МУП-а за управне послове у Бару, наводи се да је вjерска заједница Црногорска католичка црква пријавила своје постојање са сjедиштем у Сутомору. Канцелар Бискупије которске дон Павао Медаћ […]

среда, април 24, 2013 / 12:35

МУП Црне Горе регистровао је Црногорску католичку цркву, чиме је прекршен уговор потписан са Ватиканом, преносе подгорички медији.

У увjерењу о регистрацији, које је издала Подручна јединица МУП-а за управне послове у Бару, наводи се да је вjерска заједница Црногорска католичка црква пријавила своје постојање са сjедиштем у Сутомору.

Канцелар Бискупије которске дон Павао Медаћ казао је да вjерује да се неко грубо нашалио јер би, како је навео, било скандалозно да је МУП регистровао тако нешто и дозволио злоупотребу имена Католичке цркве.

"Вjерујем да је у питању неко удружење грађана које се регистровало као невладина организација. У сваком случају, МУП није смио дозволити злоупотребу", рекао је он.

У Црној Гори и даље је на снази Закон о вјерским заједницама из 1977. године.

Црна Гора и Ватикан потписали су 27. јуна 2011. године Темељни уговор, којим је регулисан правни статус Католичке цркве у Црној Гори. Конкордатом се признаје право Католичој цркви да оснива, мијења, укида или признаје црквена правна лица према одредбама канонског права.

Црна Гора гарантује Католичкој цркви и њеним правним и физичким лицима слободу комуникације и одржавање веза са Ватиканом, са бискупским конференцијама, партикуларним црквама, установама и лицима у држави и иностранству.0 КОМЕНТАРА

  1. „Канцелар Бискупије которске дон Павао Медаћ казао је да вjерује да се неко грубо нашалио јер би, како је навео, било скандалозно да је МУП регистровао тако нешто и дозволио злоупотребу имена Католичке цркве“.

    Чуј само овог лицемјера. А, је ли скандалозно, када ви признате Мираша и његову секту и тиме злоупотребљавате име СПЦ.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *