Ослобођен син руског привредника Јевгенија Касперског

МОСКВА- Млађи син руског софтверског привредника Јевгенија Касперског, који је киднапован прије три дана, ослобођен је након што је плаћен откуп, објавио је данас сајт „Лајф њуз.ру“, који је објавио и информацију о отмици. Извор из полиције близак истрази рекао је да је Касперски /20/ ослобођен и да је за ослобађање плаћен откуп, али да […]

петак, април 22, 2011 / 14:03

МОСКВА- Млађи син руског софтверског привредника Јевгенија Касперског, који је киднапован прије три дана, ослобођен је након што је плаћен откуп, објавио је данас сајт „Лајф њуз.ру“, који је објавио и информацију о отмици.

Извор из полиције близак истрази рекао је да је Касперски /20/ ослобођен и да је за ослобађање плаћен откуп, али да не зна који је износ у питању.

Новац је предат јуче и младић је на безбједном, наводи сајт "Лајфњуз.ру".

На овом сајту јуче је објављено да је син Јевгенија Касперског, генералног директора компаније број један у свијету у домену антивирусног софтвера, отет прије два дана и да су отмичари за његово ослобађање тражили три милиона евра.

Званичних изјава поводом отмице није било, али су руски медији, позивајући се на анонимне изворе, потврдили да се отмица догодила и да је породица Касперски жељела да ту инфорамацију држи у тајности.

Дневник "Известија" објавио је данас да је младић, студент математике и сајбернетике, био на пракси у једној од компаније своје мајке, Наталије Касперски, те да су га непозната лица угурала у аутомобил док се враћао из канцеларије у индустријском кварту у сјевероисточном дијелу Москве.

Отмичари су истог дана контактирали телефоном Јевгенија Касперског, који је био на службеном путу у Лондону и тражили три милиона евра, уз упозорење да не контактира полицију.

Касперски, који се хитно вратио у Москву, ипак је контактирао најбоље стручњаке за истрагу о нестанку сина.

Јевгениј Касперски /45/ стекао је међународно признање захваљујући компанији коју је основао са својом бившом женом Наталијом 1997. године.

Данас је компанија "Касперски Лаб" четврта у свијету за антивирус програме за рачунаре.

Прошле недјеље Касперски је био 125. на Форбсовој листи најбогатијих људи у Русији. ЊЕгово богатство се процјењује на 800 милиона долара.

Отмица његовог сина један је од најсензационалнијих случајева отмице у посљедњих неколико година у Русији, у којој су уобичајена киднаповања родбине познатих привредника.

У 2009. години отет је Михаил Ставски, син потпредсједника руске нафте групе "Розњефт", кога су отмичари држали три мјесеца прије него што су га пустили неповријеђеног.

Викторија Кислук, кћерка високог функционера Лукоила, прве приватне нафтне компаније у Русији, нестала је прошлог марта у близини МосквеОставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *