Ослобађање Норца је јасна порука Србима

Представници Удружења Срба избјеглих из Хрватске у Републику Српску сматрају да излазак хрватског генерала Мирка Норца на слободу представља јасну поруку да Србима више нема повратка у Хрватску. Предсједник Удружења протјераних Срба из западне Славоније Крста Жарковић рекао је Срни да излазак Норца значи наставак геноцидне политике према Србима у Хрватској. "Хрватска наставља са ослобађањем […]

среда, 23 новембра, 2011 / 08:15

Представници Удружења Срба избјеглих из Хрватске у Републику Српску сматрају да излазак хрватског генерала Мирка Норца на слободу представља јасну поруку да Србима више нема повратка у Хрватску.

Предсједник Удружења протјераних Срба из западне Славоније Крста Жарковић рекао је Срни да излазак Норца значи наставак геноцидне политике према Србима у Хрватској.

"Хрватска наставља са ослобађањем Хрвата одговорних за злочине над Србима, док се насупрот томе Срби који нису ништа направили осуђују и одводе у затвор", истакао је Жарковић.

Предсједник Удружења резервних војних старјешина бивше Републике Српске Крајине /РСК/ у РС Зоран Бркић рекао је Срни да га не изненађује пријевремени излазак Норца из затвора, јер је очито да Хрвати осуђени за ратне злочине у односу на Србе имају привилегован положај приликом одласка, боравка и изласка из затвора.

Предсједник Удружења радника и инвалида рада избјеглих из Хрватске са држављанством БиХ Никола Пузигаћа рекао је Срни да излазак Норца на слободу још једном показује да Србима нема мјеста у Хрватској – држави која не поштује основна људска права Срба којима је одузела станарска, радна, имовинска и пензиона права.

Хрватски генерал Мирко Норац излази на слободу у петак, 25. новембра, након што је у затвору у Хрватској издржао двије трећине 15-годишње казне на коју је осуђен због ратних злочина над српским цивилима и Госпићу и Медачком џепу.0 КОМЕНТАРА

  1. Нема то везе, Срби ће похитати опет на море у „геноцидну њихову“, остављати им паре, уживати у „Шимним сардинама“, куповати у Конзуму, секе ће и даље да мјешају сисама и гузовима на Зрћу, у Бањој Луци ће се организовати „афтер Зрће парти“…

Оставите одговор