ОС Милићи се захваљује

Омладински савјет општине Милићи изражава захвалност Европском покрету у БиХ на одлуци којом је представничкој организацији омладине општине Милићи, 8. маја, на Свечаној академији поводом Дана Европе, у Прњавору, додијељено престижно признање „Европска невладина организација БиХ 2013“. Импонује и охрабрује податак да је управо Омладинском савјету Милићи додијељено ово признање поред безброј успјешних и одговорних […]

недеља, мај 12, 2013 / 02:50

Омладински савјет општине Милићи изражава захвалност Европском покрету у БиХ на одлуци којом је представничкој организацији омладине општине Милићи, 8. маја, на Свечаној академији поводом Дана Европе, у Прњавору, додијељено престижно признање „Европска невладина организација БиХ 2013“.

Импонује и охрабрује податак да је управо Омладинском савјету Милићи
додијељено ово признање поред безброј успјешних и одговорних удружења грађана,
омладинских организација, омладинских савјета и организација за младе које дјелују на
простору БиХ, а могу по броју реализованих пројеката, друштвеног доприноса и
волонтерског рада да парирају милићкој омладини.

Ово високо признање, невладиној организацији из Милића, додијељено од стране Европског покрета у БиХ, а под високим покровитељством манифестације, предсједавајућег Предсједништва БиХ Небојше Радмановића, уручују се у години када милићки Омладински савјет обиљежава јубиларних 10 година успјешног и непрекидног рада, и даје подстрек младима у Милићима и регији Бирач да још прогресивније дјелују и удружују се у корист својих локалних заједница и свеобухватне друштвене заједнице.

У одлуци о именовању Омладинског савјета Милићи за додјелу признања, Европски покрет у БиХ је навео да је „Омладински савјет општине Милићи као организација цивилног друштва од свог оснивања до данашњих дана успјела ојачати повјерење у будућност и ојачати повјерење међу не само младом генерацијом и младима у БиХ, већ и међу свим грађанима БиХ, без обзира на различите припадности.

Признање се додјељује и за изградњу мултиетничких, међуентитетских мрежа и мостова базираних на међусобном разумијевању и волонтерском раду. Омладински савјет општине Милићи на најбољи начин врши промоцију цивилног друштва БиХ и интегративних процеса како у земљи тако и у иностранству“ – пише у одлуци.

Биљежећи десет година успјешног и непрекидног рада и прихватајући ово високо
признање, потребно је истаћи да смо некада имали осјећај да направимо три корака
напријед, а онда два назад. Међутим, развој омладинског сектора, као и сваки други
процес захтјева вријеме, ангажоване појединце и групе, подршку локалних власти и пуно ентузијазма и волонтерског рада. Данас у Милићима, можемо то сада већ са сигурношћу рећи, имамо све ове битне карике.

Било је тешких момената како у раду Омладинског савјета, тако и у раду Омладинског центра. Признање које нам је уручено је производ мукотрпног рада и одрицања наших омладинаца који су у више наврата на своја млада и нејака плећа преузимали терет данашњице, стављајући интересе друштва испред сопствених интереса и циљева.
Обавеза Омладинског савјета Милићи је да не заборави оне који су својим идејама
и снагом чинили све да живот младих у Милићима и регији буде бољи. Стога, желимо се захвалити свима онима који су дали допринос да ово признање буде уручено управо нама, а то су првенствено општина Милићи и Компанији „Боксит“ из Милића, које су несебичном подршком, разумијевањем интереса и проблема младих, и стварањем услова да се млади у Милићима могу рекреирати, школовати, стицати радно искуство и запошљавати, створиле услове и да Омладински савјет Милићи може адекватно функционисати.

Такође, захвалност дугујемо Министарству породице, омладине и спорта у Влади Републике Српске које је доношењем одговарајућих прописа у области омладинског организовања и пружањем подршке омогућило да омладински сектор у Републици Српској несметано функционише. Захваљујемо се и Њемачком друштву за међународну сарадњу (GIZ) које нам је свих ових година пружало финансијску, техничку и савјетодавну подршку.

Поводом додијељеног признања Омладинском савјету Милићи су стигле бројне
честитке од наших пријатеља и партнера међу којим се налазе и честитке изасланика
предсједавајућег Предсједништва БиХ Ђорђа Латиновића, потпредсједнице Владе
Републике Српске и министрице омладине Наде Тешановић, амбасадора БиХ при
Еврпоској унији Игора Давидовића, амбасадора Републике Аустрије Донатус Кука,
амбасадора Чешке Републике Томаш Суњонга и многих других.

Увјерени смо да ће нам додијељено признање пружити неопходну снагу и знање
да остваримо нашу животну филозофију – „Ми смо то успјели“. Јер, млади својом
упроношћу, амбициозношћу и креативношћу треба да докажу да имају снагу, потенцијал
и знање и да непрекидним радом постану активни и одговорни грађани друштва.

ОМЛАДИНСКИ САВЈЕТ МИЛИЋИОставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *