Орић осуђен на двије године

САРАЈЕВО – Општински суд у Сарајеву осудио је данас Насера Орића на двије године затвора због недозвољеног посједовања оружја. Орић је ослобођен оптужби да је озбиљним пријетњама упућеним супружницима Ђеви Окановић и Сеаду Хоџићу намјеравао да прибави 240.000 КМ имовинске користи. Процес против Насера Орића трајао је скоро шест мјесеци, а пресудом су незадовољни и […]

среда, јун 24, 2009 / 15:05

САРАЈЕВО – Општински суд у Сарајеву осудио је данас Насера Орића на двије године затвора због недозвољеног посједовања оружја.

Орић је ослобођен оптужби да је озбиљним пријетњама упућеним супружницима Ђеви Окановић и Сеаду Хоџићу намјеравао да прибави 240.000 КМ имовинске користи.

Процес против Насера Орића трајао је скоро шест мјесеци, а пресудом су незадовољни и тужилац и одбрана.

Тужилац Мирсад Шековић најавио је жалбу, како на ослобађајући дио пресуде, тако и на висину изречене казне за недозвољено држање оружја, за шта је предвиђено од двије до 10 година затвора.

Орићев адвокат Васвија Видовић је такође најавила жалбу, јер сматра да је изрчена казна престрога.

Образлажући пресуду, судија Амела Скробо је навела да је тужилац доказао да је Орић неовлаштено држао оружје, али је ослобођен оптужбе за кривично дјело изнуде, јер није доказано да су по његовом повратку из Хашког трибунала биле озбиљне пријетње упућене супружницима Ђеви Окановић и Сеаду Хоџићу да ће их ликвидирати.

Она је навела да је као отежавајућу околност Судско вијеће приликом доношења пресуде узело у обзир да је пронађена већа количина оружја приликом претреса Орићевог стана у Сарајеву, викендице у Олову и у стану у Тузли.

Скробо је навела да су као олакшавајуће околности што није утврђено да је пронађено оружје кориштено било гдје у БиХ, да Орић раније није осуђиван, те да је код њега утврђен посттрауматски стресни синдром.

Насеру Орићу ће у вријеме издржавања затворске казне бити урачунато вријеме које је провео у притвору.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *