Орбан: 2011. година ће бити веома тешка за ЕУ

Идућа, 2011. година биће најтежа за Европску унију у посљедњих двадесет година, оцијенио је мађарски премијер Виктор Орбан чија земља преузима предсједавање ЕУ у јануару. „Европска унија је у тешкоћама. Нема разлога да се отворено не кажу ствари”, рекао је Орбан на заједничкој конференцији за штампу у Виљњусу са својим литванским колегом Андриусом Кубилиусом. Економска […]

петак, децембар 10, 2010 / 21:00

Идућа, 2011. година биће најтежа за Европску унију у посљедњих двадесет година, оцијенио је мађарски премијер Виктор Орбан чија земља преузима предсједавање ЕУ у јануару.

„Европска унија је у тешкоћама. Нема разлога да се отворено не кажу ствари”, рекао је Орбан на заједничкој конференцији за штампу у Виљњусу са својим литванским колегом Андриусом Кубилиусом.

Економска криза, разне несигурности, амандмани лисбонског Уговора између осталог чине да ће 2011. бити најтежа у посљедњих двадесет година, рекао је Орбан.

Литванија и Мађарска су ушле у ЕУ 2004. године заједно са још шест централноевропских и источноевропских земаља. Обје земље пролазе кроз дубоку економску кризу из које тек почињу да излазе.

Мађарска 1. јануара преузима шестомјесечно предсједавање ЕУ од Белгије. Пољска од Белгије преузима предсједавање 1. јула.

„То је нова шанса за Централну Европу”, рекао је мађарски премијер.

 


Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *