Оптима група у губитку

Рафинерија нафте Брод остварила је у прошлој години губитак од 46,8 милиона КМ, док је губитак „Оптима групе“ износио око 100 милиона КМ. Укупне инвестиције у Рафинерију у прошлој години износиле су 30,5 милиона евра, док је од 2008. до краја 2011. године у нову опрему инвестирано око 120 милиона евра. Предузеће "Нестро петрол" имало […]

среда, мај 2, 2012 / 10:42

Рафинерија нафте Брод остварила је у прошлој години губитак од 46,8 милиона КМ, док је губитак „Оптима групе“ износио око 100 милиона КМ.

Укупне инвестиције у Рафинерију у прошлој години износиле су 30,5 милиона евра, док је од 2008. до краја 2011. године у нову опрему инвестирано око 120 милиона евра.

Предузеће "Нестро петрол" имало је у прошлој години добит од 365.541 КМ у коју су уручанати и одложени порески приходи од 243.1616 КМ. Приходи "Нестрол петрола" лани су износили 238,5 милиона КМ, док су расходи били 238,4 милиона КМ.

Рафинерија уља Модрича прошле године је пословала са добити од 238.878 КМ, док је у 2010. години имала губитак од 71.517 КМ.

Први замјеник директора "Оптима групе" Славко Шћепановић каже да Рафинерија у Броду и "Оптима група" још увијек послују са губицима који су били планирани с обзиром на то да је Рафинерија технолошки застарјела.

"Имали смо избор, да Рафинерија проради за три или четири године године када се заврши модернизација или да ради са губицима, јер због технолошких разлога није могуће пословати позитивно", рекао је Шћепановић за "Глас Српске".

Он је додао да су се губици Рафинерије повећавали са растом цијене нафте, те да је "Оптима група" преузела на себе највећи дио губитака.

"Према плану Рафинерија нафте Брод требало би 2015. године да постигне позитиван финансијски резултат", рекао је Шћепановић.
 

Повезано

       

       

       0 КОМЕНТАРА

  1. Не липши магарче…ма ко ми каже, како се то остварује „планиран“ губитак? Хехе…и кад буде та 2015 опет ћете да убаците неки кредит у салдо пословања, што ће вас одржавати тако на минусу, што вас ослобађа плаћања обавезних даџбина, као прво оне што нас трујете тим карциномима, а ником ништа не плаћате због тога!

    Да је ово држава, а не прћија, ви би из својих прихода морали плаћати сва она лијечења оболелих људи, зато што трујете околину, а то тровање вам још ова гуланферска влада плаћа!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *