Општина Прњавор стипендира три студента са Косова

Општина Прњавор ће у наредној години стипендирати три студента са Косова и Метохије као знак подршке тамошњем српском становништву које се налази у тешкој ситуацији, рекао је начелник ове општине Синиша Гатарић по повратку из посјете Пећкој патријаршији. Гатарић, који је 10. новембра присуствовао прослави крсне славе Пећке патријаршије – Светог Арсенија Сремца, чији је […]

четвртак, 14 новембра, 2013 / 10:23

Општина Прњавор ће у наредној години стипендирати три студента са Косова и Метохије као знак подршке тамошњем српском становништву које се налази у тешкој ситуацији, рекао је начелник ове општине Синиша Гатарић по повратку из посјете Пећкој патријаршији.

Гатарић, који је 10. новембра присуствовао прослави крсне славе Пећке патријаршије – Светог Арсенија Сремца, чији је домаћин ове године био начелник општине Србац Драго Ћирић, каже да се на овај начин шаље порука сународницима са Косова да нису остављени, нити заборављени.

Он је најавио да ће догодине, на празник Светог Арсенија Сремца, бити у улози кума славе, што представља велику част за општину Прњавор.

"Трошкове ћу сносити лично уз подршку свих заинтересованих људи који препознају значај овог догађаја и буду спремни да се укључе у организацију", каже Гатарић.