Опозиција у Грузији на улици прославља побједу

Првe прелиминарнe резултатe парламентарних избора ЦИК ће објавити 2 октобра у 03.00 по московском времену, саопштила је прес-служба ЦИК. У међувремену, присталице опозиционе коалиције већ славе победу на парламентарним изборима у Тбилисију и другим градовима Грузије. Око 200 хиљада људи је блокирало саобраћај на Тргу слободе у Тбилисију, гдје је постављена сцена за лидере коалиције. […]

понедељак, октобар 1, 2012 / 22:26

Првe прелиминарнe резултатe парламентарних избора ЦИК ће објавити 2 октобра у 03.00 по московском времену, саопштила је прес-служба ЦИК.

У међувремену, присталице опозиционе коалиције већ славе победу на парламентарним изборима у Тбилисију и другим градовима Грузије. Око 200 хиљада људи је блокирало саобраћај на Тргу слободе у Тбилисију, гдје је постављена сцена за лидере коалиције.

Предсjедник Михаил Сакашвили, говорећи на грузијским телевизијским каналима, саветовао је да се сачекају резултати избора, након пребројавања гласова ЦИК.

Прве излазне анкете говоре да је коалиција Грузијски сан освојила више гласова, али због компликованог изборног система владајући Јединствени народни покрет би могао имати већину у парламенту. Странка која буде имала већину моћи ће изабрати премијера, који по новом уставу има једнака овлаштења као и предсједник.

Аналитичари оцјењују да је појава снимка мучења и сексуалног злостављања затвореника у Грузији срозала рејтинг странке Михаила Сакашвилија.0 КОМЕНТАРА

  1. sasa

    …Молдавија, па Румунија, Србија је већ одрађена, цију цију из Софије, Косово, Грчка.

    А „најжалије“ ми Мила и Миле!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *