Опозиција Прохоровљеву кандидатуру дочекала на нож

Најава руског милијардера Михаила Прохорова (46) да ће се кандидовати за предсjедничке изборе у марту идуће године, засијенила је данас на тренутак све политичке теме у Русији и изазвала отпор опозиционара. Да ли је Прохоров ријешио да заплови на таласу народног незадовољства и да заиста покуша да буде главни изазивач премијера Владимира Путина, који је […]

понедељак, децембар 12, 2011 / 21:09

Најава руског милијардера Михаила Прохорова (46) да ће се кандидовати за предсjедничке изборе у марту идуће године, засијенила је данас на тренутак све политичке теме у Русији и изазвала отпор опозиционара.

Да ли је Прохоров ријешио да заплови на таласу народног незадовољства и да заиста покуша да буде главни изазивач премијера Владимира Путина, који је већ поднио званичну кандидатуру за предсједника, или је милијардер само једнократни „пројекат Кремља”, то је прва дилема с којом је суочена овдашња јавност.

Оно што је неспорно јесте да један од петорице најбогатијих Руса не одустаје од политичких амбиција, па је тако после љетошње неуспјеле авантуре на челу проевропске партије „Права ствар”, данас саопштио да је донио „најважнију животну одлуку” о кандидовању за предсједника.

Истичући мотиве за предсједничку кандидатуру, Прохоров је најавио да је спреман да буде кандидат право (десно) либерално-демократске опозиције, чиме се недвосмислено обратио управо грађанима који последњих дана протестују због резултата парламентарних избора од 4. децембра.

Опозиција у Русији са скепском је дочекала намјере Прохорова, било да је ријеч о партијама које су ушле у парламент, било о оним ванпарламентарним или нерегистрованим. 0 КОМЕНТАРА

  1. B-)
    I mislis Simo da,pored toga sto isfuravaju slike Grckih demonstracija,podmecuci ih kao Ruske,sami Rusi javno objavljuju rezultat 146%?
    Nego,sto je jos smjesnije“Politika“objavljuje takvo smece.Da,nek je u Srbiji sve regularno…..poput okupacije i nasilne secesije jednog dijela teritorije.

    Ovo mi samo govori da je i “Politika“,nazalost,jos jedan medij,koji je “okupiran“…

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *