Oпозиција: Блокада па ултиматум у НСРС

Клубови посланика опозиционих партија у Народној скупштини РС уочи почетка данашње сједнице поставили су неколико захтјева са циљем да се дјеловање парламента "врати у законске и уставне оквире".

среда, 13 септембра, 2017 / 11:47

Као прво, траже да се на дневни ред актуелног 21. редовног засједања врати спорна тачка, због које је синоћ дошло и до физичке блокаде рада НСРС – Извјештај Главне службе за ревизију јавног сектора о проведеној финансијској ревизији Консолидованог годишњег финасијског извјештаја Владе РС за кориснике буџета, као и Годишњи ревизорски извјештај за 2017.годину.

Надаље, захтијевају да надлежни министри доставе одговоре на сва посланичка питања за које је прошао рок утврђен скупштинским пословником прије утврђивања дневног реда јуче започете сједнице НСРС.

Посљедњи захтјев је да Колегијум НСРС одмах упути захтјев-ургенцију и упозорење у институције обавезне да обезбиједе ступање на снагу одлука односно свих аката раније усвојених у НСРС.

"Да се ургентно и у разумно кратком року створе услове за објаву ових одлука које до сада нису објављене ради њихове правоснажности и као и да са садржајем упозна јавност достављањем копије свим медијима", наведено је у опозиционим захтјевима.

(Мондо)Оставите одговор