Опет канцеларија ОХР-а у Мостару?

У Мостару ће поново бити отворена подручна канцеларија ОХР-а, док ће канцеларија у Бањалуци бити ојачана – пише загребачки "Вечерњи лист", издање за БиХ. За сада није познато колико ће запослених имати нова канцеларија ОХР-а, али се очекује да ће имати свог шефа, о чијем се имену спекулише у међународним круговима. Према тврдњама извора из […]

уторак, 30 августа, 2011 / 10:22

У Мостару ће поново бити отворена подручна канцеларија ОХР-а, док ће канцеларија у Бањалуци бити ојачана – пише загребачки "Вечерњи лист", издање за БиХ.

За сада није познато колико ће запослених имати нова канцеларија ОХР-а, али се очекује да ће имати свог шефа, о чијем се имену спекулише у међународним круговима.

Према тврдњама извора из међународне заједнице, на којег се лист позива, канцеларија у Мостару требало би да буде отворена веома брзо након формалног дијела раздвајања дијела мисије везаног за европске интеграције и другог заснованог на чврстом провођењу Дејтонског споразума.

Прва канцеларија међународне управе под вођством ЕУ отворен је у Мостару 1994. године, а након тога је 1997. године прерасла у подручну канцеларију ОХР-а која је угашена прије неколико година.