"Омладинско саборовање 2011" почиње 29. јула

Манифестација "Омладинско саборовање 2011", коју организује Светосавска омладинска заједница Епархије зворничко-тузланске, почеће у петак, 29. јула, у Бијељини и окупиће око стотину учесника. Млади чланови СОЗ-а угостиће своје вршњаке из Аустрије, централне Србије и са Косова и Метохије, који ће боравити у Еко-кампу у Амајлијама. "Желимо да онима који живе у тешким условима, као што […]

четвртак, 21 јула, 2011 / 15:32

Манифестација "Омладинско саборовање 2011", коју организује Светосавска омладинска заједница Епархије зворничко-тузланске, почеће у петак, 29. јула, у Бијељини и окупиће око стотину учесника.

Млади чланови СОЗ-а угостиће своје вршњаке из Аустрије, централне Србије и са Косова и Метохије, који ће боравити у Еко-кампу у Амајлијама.

"Желимо да онима који живе у тешким условима, као што је на Косову и Метохији, покажемо да је српски народ ван њихових граница свим срцем уз њих, а осталима да се захвалимо на несебичној помоћи коју су пружили становништву Бијељине у децембарским поплавама", рекао је данас члан СОЗ-а Војислав Босиљчић на конференцији за новинаре у Бијељини.

"Омладинско саборовање 2011", које је организовано уз благослов Његовог преосвештенства епископа зворничко-тузланског Василија, дио је пројекта "Светосавље као начин здравог живота".

Након дочека гостију у петак, 29. јула, у 14.00 часова, предвиђен је одлазак на Вечерње у Манастир Светог Василија Острошког, а након тога на пријем код владике Василија.

Манифестација ће трајати до 31. јула и за то вријеме планирано је низ активности, као што су обиласци манастира и цркви у Бијељини, спортске активности, промоције филма "Срби народ који нестаје" и документарног филма о Светом владики Николају те забавни програм.

Организацију "Омладинског саборовања 2011" помогли су Епархија зворничко-тузланска, Скупштина општине Бијељина те поједини привредни субјекти бијељинске регије, а чланови СОЗ-а су позвали све оне који желе да помогну у њеној што бољој организацији да се јаве на број телефона 065 664 825.

Светосавска омладинска заједница Епархије зворничко-тузланске у Бијељини основана је 2003. године по одлуци Светог Синода Српске православне цркве, са циљем духовног и моралног освјешћивања младих људи, очувања православне вјере и српског националног идентитета, културе и обичаја. Данас ова организација броји око 600 чланова.Оставите одговор