Oлсен: БиХ ће у нато за пет година, а можда и за 10

Шеф Савјетодавног тима НАТО-а Џон Андреас Олсен рекао је данас у Костајници да ће БиХ за пет до 10 година постати чланица НАТО-а. "Више се не поставља питање да ли ће БиХ ући у НАТО, већ када ће се то догодити, а то је у периоду од пет до десет година", рекао је Олсен на […]

четвртак, 29 септембра, 2011 / 14:31

Шеф Савјетодавног тима НАТО-а Џон Андреас Олсен рекао је данас у Костајници да ће БиХ за пет до 10 година постати чланица НАТО-а.

"Више се не поставља питање да ли ће БиХ ући у НАТО, већ када ће се то догодити, а то је у периоду од пет до десет година", рекао је Олсен на семинару на којем су представници НАТО Штаба Сарајево презентовали стратешки концепт за одбрану и безбједност земаља чланица савеза.

Олсен, који је замјеник команданта, истакао је да су, упркос испољеним разликама, мир и безбједност заједнички интерес због којег је БиХ исказала одлучност да прихвати све принципе и услове на путу ка пуноправном члансту у НАТО-у.

На семинару назива "Нови стратешки концепт НАТО-а" представљена су сазнања о политичким, економским и војним предностима евроатлантских интеграција и чланства у НАТО

Семинару су присуствовали запослени у општинској служби, представници јавних предузећа и установа, невладиних организација и удружења и ученици Средњошколског центра Костајница.

Претходно је бригадир Џон Андреас Олсен разговарао са начелником општине Костајница Марком Чолићем.1 КОМЕНТАР