Оливер Стоун нахвалио Тита на сва уста

Познати амерички редитељ Оливер Стоун данас је у Загребу, у склопу 6. Субверсиве фестивала, причао новинарима о различитим темама, наводећи да му се не свиђа уједињење Европе, да сада умјесто комунизма имамо тероризам, а сматра да је некадашњи предсједник СФРЈ Јосип Броз Тито био див. „Тито је био див. Многи тадашњи комунистички предсједници уклоњени су […]

уторак, мај 14, 2013 / 11:57

Познати амерички редитељ Оливер Стоун данас је у Загребу, у склопу 6. Субверсиве фестивала, причао новинарима о различитим темама, наводећи да му се не свиђа уједињење Европе, да сада умјесто комунизма имамо тероризам, а сматра да је некадашњи предсједник СФРЈ Јосип Броз Тито био див.

„Тито је био див. Многи тадашњи комунистички предсједници уклоњени су с власти, већином од стране САД, али Тито је остао. У Америци смо доживљавали све земље под комунистичком влашћу као исте, нисмо знали да постоји врста либералнијег комунизма какав је Тито водио у Југославији”, рекао је Стоун.

Он је напоменуо да су људи који су 30-их година прошлог вијека били симпатизери Комунистичке партије, која је била легална организација у Америци, након Другог свјетскога рата постали прогоњени.

„Умјесто комунизма, данас имамо тероризам. Као што се тада гледало двогледима у ноћно небо како би се учио совјетски непријатељ, тако се данас прибојавамо терориста. Посебно након последњег бостонског случаја”, рекао је познати режисер.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *