Оланд за предсједника Француске испред Социјалиста

Франсоа Оланд је званично избаран за предсједничког кандитата Социјалистичке партије на изборима који ће бити одржани у Француској. „Промјена коју желимо сада има име, Франсоа Оланд”, рекла је лидерка Социјалиста Мартин Обри на партијској конвенцији именујући Оланда за предсједничког кандидата. Током дужег говора, Оланд је оштро критиковао Саркозијеву администрацију да није одржала обећања дата грађанима. […]

недеља, 23 октобра, 2011 / 13:28

Франсоа Оланд је званично избаран за предсједничког кандитата Социјалистичке партије на изборима који ће бити одржани у Француској.

„Промјена коју желимо сада има име, Франсоа Оланд”, рекла је лидерка Социјалиста Мартин Обри на партијској конвенцији именујући Оланда за предсједничког кандидата.

Током дужег говора, Оланд је оштро критиковао Саркозијеву администрацију да није одржала обећања дата грађанима.

„Никола Саркози је требало да буде предсједник оних који раде више да зараде више”, рекао је Оланд и додао да је Саркози на крају био „предсједник оних који зарађују више без рада”, пренио је АП.

Оланд је јуче одбацио критике предсједникових савезника да му недостаје искуство да води земљу.

„Сада, да би неко био предсједник, већ мора да је то био”, рекао је он саркастично.

Оланд је изнио елементе свог програма, у коме је обећао страним држављанима, уколико буде изабран, право гласа на локалним изборима.

Као свој приоритет Оланд је ставио младе и најавио отварање 60.000 радних мјеста у образовном сектору која су укинута током Саркозијевог мандата.

„Желим да будем оцјењиван на основу перспектива и наде коју остављам младости Француске”, истакао је Оланд.

Оланд (57) је поразио Обријеву на унутарстраначким изборима за предсједничког кандидата Социјалистичке партије 16. октобра.