03:22 Рат Јерменије и Азарбејџана – уз помоћ султана Ердогана19:10 Вијетнамске власти заплијениле 345.000 кориштених кондома, који су се рецилирали и продавали као нови (ВИДЕО)08:19 Кавказ опет крвав: Азербејџан напао Јермене у Нагорно Карабаху07:49 Вучић и естрада: Плац у селу, Американци који поштују Дражу и четнике, плус ракија за Трампа07:44 На истоку старе приче: Јужна оптужује Сјеверну Кореју (и обратно)07:28 Убијен демострант: Док се полтронски медији баве Бјелорусијом, у Египту протести забрањени од 2013. године07:16 Након литијске кампање, грађанистанска КОВИД-маска: Алекса Бечић никад не би освештао зграду Општине Будва07:09 Кренула кола низастрану: ДПС по анкети ЦЕДЕМ изгубио седмину гласова06:53 Воле нас к'о своје: УНДП и Британска амбасада имају велики интерес да дигитализују државну управу06:13 Панеуропска унија и Католичка црква отворили "Еуропски центар за мир и сурадњу" без присуства Срба

Оланд: Русији треба укинути санкције

Предсједник Француске Франсоа Оланд изјавио је да би санкције које су западноевропске земље увеле Русији требало укинути уколико дође до напретка у рјешавању кризе у Украјини. "Мислим да санкције треба сада укинути. Оне морају да буду укинуте ако дође до напретка. Уколико не буде напретка, санкције ће остати на снази", рекао је Оланд у интервјуу […]

понедељак, 5 јануара, 2015 / 14:18

Предсједник Француске Франсоа Оланд изјавио је да би санкције које су западноевропске земље увеле Русији требало укинути уколико дође до напретка у рјешавању кризе у Украјини.

"Мислим да санкције треба сада укинути. Оне морају да буду укинуте ако дође до напретка. Уколико не буде напретка, санкције ће остати на снази", рекао је Оланд у интервјуу Француском радију, пренио је АФП.

Оландова изјава услиједила је након што је јуче њемачки вицеканцелар и министар привреде Зигмар Габријел упозорио да би оштрије санкције могле да дестабилизују ситуацију у Русији и гурну земљу у хаос.

Габријел је истакао да то није у интересу Европе, пренио је АФП.

"Циљ никад није био да се Русија политички и економски гурне у хаос, већ да се Москва врати за преговарачки сто", рекао је Габријел у интервјуу за лист "Билд ам зонтаг". "Ко год жели то, изазваће много опаснију ситуацију за све нас у Европи", навео је он, подсјећајући да је Русија нуклеарна сила.

Према његовом мишљењу, они који још више желе да економски и политички дестабилизују Русију воде се потпуно другачијим интересима.

Неки у Европи и САД желе да виде старог ривала Русију на кољенима, али "то није у интересу Њемачке или Европе", нагласио је Габријел. "Ми желимо да помогнемо да се ријеши конфликт у Украјини, а не да натјерамо Русију да падне на кољена", закључио је њемачки вицеканцелар.Оставите одговор